MSZP | Trócsányi László abban érdekelt, hogy minél több devizahiteles veszítse el a perétVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Trócsányi László abban érdekelt, hogy minél több devizahiteles veszítse el a perét
Forrás: MSZP, 2017/06/29 12:00

MSZP | Trócsányi László abban érdekelt, hogy minél több devizahiteles veszítse el a perétSzakács László, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón azt firtatta, kinek az érdekében jár el Trócsányi László és van-e benne morális gát az ügyben, hogy a résztulajdonában álló ügyvédi iroda nem vállal olyan ügyeket, amelyek a magyar emberek érdekét sértik.
Emlékeztetett arra, a miniszter szünetelteti ügyvédi tevékenységét, de megtartotta résztulajdonát ügyvédi irodájában, amely közpénzből "elég komoly" megrendeléseket kap.
Szakács László azt mondta, Trócsányi László ügyvédi irodája most az egyik külföldi pénzintézetet, az Erste Bankot képviseli a devizahiteles perekben, azaz a miniszter abban érdekelt, hogy több devizahiteles elveszítse a bank elleni perét.
Az ellenzéki politikus szerint erre az esetre nem lehet jogszabályt alkotni, de ha Trócsányi Lászlóban nincs ezzel az üggyel kapcsolatban morális gát, akkor le kell mondania.
Az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta, Orbán Viktor miniszterelnöktől azt kérdezik: van-e benne annyi spiritusz, hogy lemondatja-e azt a miniszterét, aki így "a nyomor vámszedője" lesz a devizahiteles perekben.
Kitért arra is, az sincs rendben, hogy a szóban forgó ügyvédi iroda közpénzből a Matolcsy-alapítványokat képviseli, illetve hogy a kaszinóperben a magyar állam érdekében jár el szintén közpénzből.
Hozzátette: ezekre az esetekre érdemes volna valamilyen összeférhetetlenségi szabályt alkotni, hogy ne lehessen olyan valaki kormánytag, akinek ügyvédi irodája közpénzből megbízásokat kap.
Az ellenzéki politikust kérdezték arról, hogy a hvg.hu információja szerint a szakdolgozók hiánya miatt június végétől bezár a szegedi orvosi egyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Geriátriai és Krónikus Osztályának férfi részlege. Szakács László közölte, Orbán Viktor a napokban csak magáról, a saját hatalmáról és Soros Györgyről beszélt, jobb lett volna, ha miniszterelnök ezekről a problémákról, "a rohadó egészségügyről" beszélt volna.
Egy másik kérdésre elmondta, az MSZP döntött arról, hogy támogatja a Jobbik alkotmánybírósági beadványát a plakáttörvény ügyében. Vannak feltételeik, azokról a szakértők egyeztetnek - jelezte. Közölte, csak azt a beadványt írják alá, amely teljes egészében tartalmazza érveiket.
(MTI)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031