MSZP | Van miért a dolgozó embereknek is az utcára menniükVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Van miért a dolgozó embereknek is az utcára menniük
Forrás: MSZP, 2017/04/21 13:30

MSZP | Van miért a dolgozó embereknek is az utcára menniükAz MSZP szerint a munkaidő-szervezésről szóló törvényjavaslat miatt van miért a dolgozó embereknek is az utcára menniük. "A kopaszügy" kivizsgálásakor a rendőrség falazott, az ügyészség bűnt pártolt, a bíróság pedig ezt jóváhagyta - értékeli az ellenzéki párt.
Gúr Nándor MSZP-alelnök pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, hogy a munkaidő-szervezés egyes kérdéseiről szóló, a parlament előtt lévő törvénymódosítás szerint akár 400-500 óra munkát is túlórapótlékok nélkül végezhetnének az emberek. Kifejtette: a módosítással a heti munkaidő éves átlagban nem 40, hanem 48 óra lenne.
Véleménye szerint ezzel a fizetések is csökkennek és a pihenőidőtől is megfosztják az embereket.
Ez galád, aljas cselekedett, kiszolgáltatják, kizsigerelik a munkavállalókat, parazita módjára viselkednek - mondta.
Gúr Nándor szóvá tette azt is, hogy "a cselédtörvényből rabszolgatörvényt" csináló, a munka törvénykönyvét módosító javaslatról nem egyeztettek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumával és a szakszervezetekkel.
A szocialista politikus közölte, az MSZP 2018 után kormányon ezeket az emberek ellen meghozott intézkedéseket megszünteti.
Jelezte, május 1-jén az MSZP a hagyományokhoz híven a Városligetben ünnepel, és várnak mindenkit, aki úgy gondolja, ezek ellen az intézkedések ellen fel kell lépni.
Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke beszámolt arról, hogy a napokban kézbesítettek neki egy végzést. Abból kiderül - folytatta - a rendőrség, az ügyészség és az első fokon eljáró bíróság szerint "a kopaszok és felbujtóik" nem követtek el bűncselekményt tavaly február 23-án a Nemzeti Választási Iroda előtt.
Szerinte ez azt jelenti, hogy ha 2018-as választásokon "a Kubatov-lista" alapján kigyúrt, kopasz verőemberek megakadályoznak állampolgárokat a szavazásban, akkor az nem bűncselekmény.
Ezt nem hagyhatjuk! - hangoztatta, jelezve: a bíróság döntése ellen fellebbeznek és újra a nyomozó hatósághoz fordulnak kényszerítés miatt.
Nyakó István bírálva a hatóságokat azt mondta: "ha nincs fideszes érintettség, ha ellenzékieket kell elítélni, akkor a gépezet halálpontosan, statáriális gyorsasággal teszi a dolgát". Példaként Gulyás Márton aktivista elítélését említette.
A szocialista politikus kitért arra is, hogy pótmagánvádas indítványa benyújtása után betekinthetett "a kopaszügy" irataiba, és kiderült az egyik dokumentumot, egy elkövető híváslistáját az ügyészség nem csatolta. Elmondta, bízik abban, hogy nem fog eltűnni az a dokumentum, amely alátámaszthatja a kopaszok és a Fidesz felső vezetésének összejátszását.
A Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság létrehozásáról kérdésre válaszolva Nyakó István azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnöknek inkább "a focicsapata" tao-s pénzeivel kellene elszámolnia.
(MTI)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2017 November »«
2017 November
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930