Budapest Táncfesztivál 2017 - Miskolci Balett és a GG Tánc Eger együttműködése ... 10.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Budapest Táncfesztivál 2017 - Miskolci Balett és a GG Tánc Eger együttműködése ... 10.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/01/25 17:45

Budapest Táncfesztivál 2017 - Miskolci Balett és a GG Tánc Eger együttműködése ... 10.Budapest Táncfesztivál 2017 - Külföldi sztárvendégek és a magyar táncélet kiválóságai a Budapest Táncfesztiválon - sajtótájékoztató. A fesztivál marketing aktivitásának arca Lili Felmery, balettművész.
A sajtótájékoztató meghívott résztvevői: Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója, Földi Béla, a Budapest Táncszínház igazgatója, Szakály György, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője (nem tudott részt venni a sajtótájékoztatón), Fitos Dezső, a Fitos Dezső Társulat vezetője, Topolánszky Tamás a GG Tánc Eger vezetője, Kozma Attila, a Miskolci Balett vezetője. .
Három nemzetközi produkció, három budapesti bemutató, három kooprodukciós bemutató, a Magyar Táncművészeti Főiskola gálaestje és tánctörténeti előadása szerepel a február 18-március 1. között megrendezésre kerülő Budapest Táncfesztiválon, Budapest négy legnagyobb kulturális intézményében, a Müpában, a Nemzeti Színházban, a Zeneakadémián és a Pesti Vigadóban is!
A kortárs táncvilág egyik legmeghatározóbb társulata, a Nederlands Dans Theater 2 mellett, a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Scottish Dance Theatre-t és a spanyol La Veronal-t hívtuk meg ebben az évben. Emellett a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Budapest Táncszínház, valamint a Fitos Dezső Társulat, a Közép-Európa Táncszínház illetve a Miskolci Balett – GG Tánc Eger produkciói szerepelnek fesztiválunk programjában. A Budapest Táncfesztivál a város legnagyobb kulturális intézményeiben: a Müpában, a Nemzeti Színházban, a Zeneakadémián, a Pesti Vigadóban és a MOM Kulturális Központban várja a program iránt érdeklődőket.
A világ egyik vezető kortárstánc együttese, a Nederlands Dans Theater 2 korábbi budapesti vendégszereplése után a Budapest Táncfesztiválon tér vissza: ezúttal az 1978-ban létrehozott tagozat társulatától három koreográfiát láthat a fesztivál közönsége. A Sad Case, Handman és Cacti című produkciókat a Müpa Fesztiválszínházában nézhetik meg az érdeklődők – mondta Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója. Hozzátette: A fesztivál másik külföldi vendége a Scottish Dance Theatre, Skócia nemzeti, kortárstánc társulata, akik 2017-ben ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját, Anton Lachky és Botis Seva koreográfiáival érkeznek Magyarországra. A valenciai születésű Marcos Morau 2005-ben megalapította a táncosokból, a filmes és színházi szakma képviselőiből álló La Veronal társulatot, ők Siena című produkciójukat hozzák el a fővárosi közönségnek.
A Müpában a Pécsi Balett bemutatóját, Ken Kesey már kultikus alapművé vált regényének táncszínpadi adaptációját, a Száll a kakukk fészkére-t pedig február 24-én láthatják a nézők. A Miskolci Balett és a GG Tánc Eger az irodalom egyik legnagyobb hősnőjének, Tolsztoj Anna Kareninájának történetét viszi színre Velekei László koreográfus közreműködésével február 26-án. Március 1-jén pedig a Szegedi Kortárs Balett táncolja Juronics Tamás új koreográfiáját, az Abszurdiát a Fesztivál Színház színpadán.
A Zeneakadémia Solti termében látható a Közép-Európa Táncszínház új produkciója, amelyben a kortárstánc együttes két Kodály zenemű koreográfiájának elkészítésére vállalkozik, melyekhez nagyszerű zeneművészt hívott meg Rohmann Ditta és Kruppa Bálint személyében.
A MOM Kulturális Központ ad otthont a Magyar Táncművészeti Egyetem norvég-magyar balett kurzusának záróeseményeként megrendezésre kerülő gálaműsorának február 24-én, illetve február 23-án a Fitos Dezső Társulat különleges táncszínházi produkciójának, a Pisztráng című autentikus néptánc előadásnak is. A hazai kortárs táncélet egyik különleges performanszát, a Budapest Táncszínház Jelenben a múlt című darabját a Nemzeti Színházban tekinthetik meg a tánckedvelők.
A Budapest Táncfesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar táncegyüttesek mellett igazi kuriózumokkal készül a Nemzeti Táncszínház, illetve a Fesztivál tizenkét napja alatt számos budapesti bemutató, koprodukció premier, gálaest és tánctörténeti előadás is látható február 18.- március 1. között.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031