MSZP | Terjesszék ki az élelmiszerek áfa-csökkentését!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Terjesszék ki az élelmiszerek áfa-csökkentését!
Forrás: MSZP, 2016/11/24 11:30

MSZP | Terjesszék ki az élelmiszerek áfa-csökkentését!Az élelmiszeráfa-csökkentés kiterjesztését követelte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese, a párt országgyűlési képviselője, azt hangsúlyozva, ez segíti a szegényebbeket, de a magyar agrárium versenyképes működését és a gazdasági kifehérítését is.
Közlése szerint a 27 helyett 5 százalékos áfát tartanak szükségesnek minden tejtermékre, így bevennék ebbe a körbe az UHT-tejeket is, akárcsak a zöldséget és a gyümölcsöt, az öt legkelendőbb kenyéripari terméket és az édesvízi halakat is.
Mint mondta, az évi százmilliárdos kiesés egyszeri tétel volna, hiszen "öt százalékos kulcsnál már nem érdemes áfát csalni".
A politikus jelezte, nap folyamán elkészül az indítványaikat tartalmazó, a hétfőn bejelentett négypontos csomagba tartozó törvényjavaslat, amelyet még a héten a parlament elé terjesztenek. Mint mondta: az áfa-csökkentés miatt kieső költségvetési bevételt úgy pótolnák, hogy az államadóság csökkentése helyett ide csoportosítanának forrásokat a földeladások 270 milliárdos bevételéből.
Gőgös Zoltán azt hangsúlyozta, az intézkedés segítene kiszorítani a piacról az utak mentén irreálisan alacsony áron, számla nélkül kínált, "minimum kétszer áfa-csalt" almát és burgonyát, miközben javítaná a hazai gazdák versenypozícióit.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031