MSZP | Tarlós István ne legyen gyáva nyúl!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Tarlós István ne legyen gyáva nyúl!
Forrás: MSZP, 2016/10/14 15:30

MSZP | Tarlós István ne legyen gyáva nyúl!Az MSZP a 3-as metró felújítása ügyében felszólította Tarlós István főpolgármestert, döntse el, kihez lesz hűséges: Orbán Viktor miniszterelnökhöz, vagy a budapestiekhez.
Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormányfő "feltörli a padlót a budapestiekkel" a metrófelújítása ügyében, vélhetően azért, mert a jövő augusztusi vizes világbajnokságig nem szeretné, hogy megkezdődjön a rekonstrukció.
Az ellenzéki politikus szerint ez azért is elfogadhatatlan, mert "mindenki tudja", hogy a 3-as metró komoly biztonsági kockázatot jelent.
Horváth Csaba szerint előbb a metrófelújítás akadálymentesítése, majd a biztonsági berendezések cseréje, végül pedig az állomások felújítása is kikerült a projektből.
Az MSZP budapesti képviselője ezért felszólította Tarlós Istvánt, hogy "menjen vissza" tárgyalni a miniszterelnökkel és "addig ne jöjjön ide, amíg meg nem kapja a budapestiek pénzét".
A fővárosiak naponta 20 milliárd forint adót fizetnek be a költségvetésbe, és teljesen jogosan elvárhatják, hogy ebből negyvenévente visszakapnak néhány napnyi összeget egy metrófelújításra - fejtette ki Horváth Csaba, aki megjegyezte azt is, a 3-as metró rekonstrukciója 30-40 százalékos túlárazások miatt emelkedhetett 140 milliárd forintról 200 milliárd forintra.
A szocialista politikus szólt továbbá arról is, nem tudja elképzelni, miként akar olimpiát rendezni a kormány és a főváros, amikor egy metró felújítása is meghaladja a képességeiket.
(MTI/mszp.hu)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031