MSZP | Brüsszel üzeni: hallja, amit mondunkVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Brüsszel üzeni: hallja, amit mondunk
Forrás: MSZP, 2016/09/02 12:30

MSZP | Brüsszel üzeni: hallja, amit mondunkAz Európai Unióban nincs többségi napirenden, hogy további kötelező letelepítési kvóták bevezetésére kerüljön sor – jelentette ki Molnár Gyula két napos brüsszeli tárgyalássorozatát követő budapesti sajtótájékoztatóján.
Az MSZP elnöke hozzátette, hogy az unióban közösen gondolkodnak rajta, hogy miként lehet kezelni a 21. század legnagyobb problémájaként fellépő menekültügyet, és bár a kvóta szerepel a lehetőségek között, nem többségi álláspont, és olyan előterjesztés sincs, ami ezzel foglalkozna.
Európa foglalkozik azzal, hogy miképp reformálja meg magát, de nem úgy, ahogy a jelenlegi magyar miniszterelnök gondolja: az irányvonal a demokratikus intézmények erősödése és nem a nemzetállamoké, vagy elitista módon az Miniszterelnökök Tanácsáé – számolt be Molnár, a magyar kormány Brüsszelnek szánt üzeneteivel kapcsolatban pedig jelezte, hogy a brüsszeliek azt üzenik, hogy hallják, amit a magyar emberek mondanak, és elismerik a magyarok szorgalmát és tehetségét. A Brüsszelből hozott üzenetek között említette azt is, hogy nem érdemes populista mondatokkal rövid távú sikereket elérni, sokkal többet ér, ha a befolyásunkat növeljük, ami nem olyan, mint amit a magyar kormány itthon bemutat.
A tárgyalások során a politikus találkozott Martin Schulzcal, az Európai Parlament elnökével, akivel egyetértettek abban, hogy az Európai Uniónak erős Magyarországra van szüksége, Magyarországnak pedig erős Európai Unióra. Ne kockáztassuk Magyarország Európai Uniós tagságát – tette hozzá Molnár Gyula.
Ha van közjogi következmény, mondják meg, mi az!
Miután tegnap a kormányoldalon elhangzott, hogy van közjogi következménye a kvóta-népszavazásnak, Molnár Gyula követelte, hogy hozzák nyilvánosságra azt a törvényjavaslatot, amit a szavazás után benyújtani szándékoznak. Szeretnénk látni, hogy mi az a törvény vagy kormányrendelet, ami október harmadikán benyújtásra kerül, mert lehet, hogy nem kell elkölteni 7-8 milliárd forintot, hanem parlamenti felhatalmazással is meg lehet oldani a kérdést – jelentette ki a pártelnök, hozzátéve, hogy a megtakarított milliárdokat a határon méltatlan körülmények között dolgozó katonákra és rendőrökre lehetne fordítani. Mint mondta, ebben semmi újdonság nincs, hiszen az MSZP másfél éve következetesen a kvóta ellen foglal állást.
Technikai ajánlat a frakció nélküli pártoknak
Mivel a választási intézmények irányában nincs bizalom, ezért az MSZP – annak ellenére, hogy a szavazókat távolmaradásra kéri – részt vesz a választási szervek munkájában – jelezte Molnár Gyula, és bejelentette, hogy a legnagyobb frakcióval rendelkező parlamenti pártként az MSZP lehetőséget kíván biztosítani a frakcióval nem rendelkező Eyüttnek, PM-nek, MOMA-nak, a DK-nak, és akár a Liberális Pártnak is, hogy delegáltjaik az MSZP delegáltjaiként részt vehessenek a választási szervek munkájában, hiszen másképp ezt nem tehetnék. A pártelnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem szervezeti együttműködésről vagy közös kampányról van szó, hanem technikai ajánlatról.
Az MSZP tud javaslatot tenni a menekültügy megoldására
Ismertette az MSZP elnökségének három ezzel kapcsolatos döntését: a párt készen áll arra, hogy a menekültügy tényleges megoldására tegyen javaslatokat. Ennek Molnár Zsolt a felelőse, az Európai Unió reformjával kapcsolatos ügyekkel Ujhelyi István foglalkozik, a letelepedési kötvényekkel érkezett bevándorlók – az információk szerint családtagokkal együtt mintegy 16 ezer ember – ügyeiben pedig Harangozó Tamás kérdezi majd a kormányt.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031