MSZP | Ne büntesse a Fidesz-kormány a paralimpikonokat!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Ne büntesse a Fidesz-kormány a paralimpikonokat!
Forrás: MSZP, 2016/08/29 13:30

MSZP | Ne büntesse a Fidesz-kormány a paralimpikonokat!Felvetődik a gyanú, hogy a paralimpikonok egy fideszes bosszú áldozatai, ezért a szocialisták arra szólítják fel a Fideszt és a kormányt, hogy ne büntesse a paralimpikonokat, hanem adjon nekik ugyanakkora jutalmat, mint az olimpikonoknak – mondta Varga László, az frakcióvezető-helyettes hétfői sajtótájékoztatóján.
A politikus szerint felvetődik a gyanú, hogy a Fidesz Gömöri Zsolt, a Paralimpiai Bizottság volt elnöke és a testület korábbi fideszes érintettségű tagjainak botrányai miatt bünteti a paralimpikonokat.
Hozzátette: a Fidesz csak úgy tudja ezt az állítást cáfolni, ha megszünteti az olimpikonok és a paralimpikonok közötti megkülönböztetést, de ha ezt nem hajlandó megtenni, akkor az MSZP az Országgyűlésben kezdeményezi, hogy ugyanakkora jutalommal ismerjék el a paralimpikonok teljesítményét, mint az olimpikonokét.
Emlékeztetett arra, hogy még 2008-ban, az MSZP kormányzása idején a jutalom ugyanannyi volt, azonban a Fidesz-kormányzása alatt először 70 százalékra, majd felére csökkentették a paralimpikonoknak adható juttatást. Ez egy nagyon rossz üzenet a magyar társadalom számára, nem szabad, hogy különbség legyen egy ép és a fogyatékkal élő sportoló teljesítménye között – jelentette ki Varga László hozzátéve, hogy a Mozgáskorlátozottak Országos Egyesülete is tiltakozott az ügyben.
(MTI/mszp.hu)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031