MSZP | Tóbiás József és Botka László sajtótájékoztatójaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Tóbiás József és Botka László sajtótájékoztatója
Forrás: MSZP, 2016/06/25 21:00

MSZP | Tóbiás József és Botka László sajtótájékoztatójaA kongresszusi tisztújítást követő sajtótájékoztatón Tóbiás József leköszönő pártelnök kijelentette: büszke arra, hogy az elmúlt két esztendőben egy nagyon nehéz helyzetben közösen talpra tudták állítani az MSZP-t, és büszke azokra a tagokra, akik hittek abban, hogy van értelme Magyarországon igazi, tiszta, baloldali politikát folytatni. Tóbiás gratulált az új pártvezetésnek. „Kívánok nekik jó munkát, erőt és hitet, és bízom abban, hogy nem térnek le arról az útról, hogy egy valódi baloldali politikával hozzanak létre valós társadalmi és politikai fordulatot Magyarországon 2018-ban.”
Botka László fontosnak találta leszögezni, hogy egy nagyon fontos és tartalmas vitát folytatott le az MSZP kongresszusa. Mint mondta, abban mindenki egyetértett, hogy egy erősödő MSZP nélkül nem lehet leváltani az Orbán-rezsimet, másrészt viszont az MSZP-nek is sokat kell még tennie azért, hogy létrehozzon egy új baloldali többséget. „Az Orbánékat leváltani kívánó választói többség már összeállt, ám ez a többség jelentős része még meglehetősen kritikus a szocialista párttal és a baloldallal szemben. Ha voltak is vitáink, az leginkább arról szólt, hogyan, milyen stratégiával lehet ezt a kormányváltást akaró tömeget megnyerni, és elnyerni a támogatásukat.”
Botka László utalt rá, hogy az elmúlt négy évben kétszer is meggyőző többséggel választották meg az MSZP Országos Választmányának elnökévé. „Természetesen egy politikus tiszteletben tartja és tudomásul veszi, ha a saját pártja úgy dönt, hogy változásra van szükség. Hiller István új választmányi elnöknek jó munkát kívánok a következő időszakra, és bízom benne, hogy az MSZP választmánya megtalálja azt a sikeres stratégiát, amellyel tovább tudja építeni azt a politikát, amelyet megalapoztunk az elmúlt két esztendőben.”
Botka László emlékeztetett, hogy ő sohasem gyűjtögette a párttisztségeket. „Szeged város polgármestere vagyok és továbbra is ez a tisztség a legfontosabb politikai pozíció, amit szeretnék betölteni, hiszen a választópolgárok négy egymást követő választáson ezzel bíztak meg. De természetesen amennyiben erre az új pártvezetés igényt tart, a jövőben is szeretném segíteni azt a munkát, hogy 2018-ban az Orbán-rendszert le tudjuk váltani” – jelentette ki Botka László.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930