Praktiker - Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Praktiker - Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/05/24 14:45

Praktiker - Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója ... 3.Versenybe száll a Praktiker a barkács piacon az elsőségért. 18 évvel a magyarországi piacra lépését követően, 2016. áprilisban a Wallis Csoport tulajdonába került az áruházlánc. Közel 10 évig tartó életben maradási küzdelmet megnyerve, már magyar tulajdonban keresi a cég az új kihívásokat, a megváltozott gazdasági viszonyok és megváltozott fogyasztói szokások és a vásárlói igények között.
Minderről a cég menedzsmentje tartott sajtótájékoztatót 2016. május 24-én, a Praktiker Központjában, a Mester Irodaházban. A sajtótájékoztató résztvevő: Karl-Heinz Keth ügyvezető igazgató, Praktiker Kft., Veres Tibor elnök, Wallis Asset Management Zrt., Müllner Zsolt vezérigazgató, Wallis Asset Management Zrt., Szita Mária beszerzési igazgató, Praktiker Kft., Dr. Ónody Sándor gazdasági igazgató, Praktiker Kft.
Elsőként a cég ügyvezetője, Karl-Heinz Keth, aki 25 %-os kisebbségi tulajdonrésszel tovább irányítja a vállalatot rendkívül szenvedélyesen beavatott minket az elmúlt években történtekbe …
Veres Tibor a Wallis Asset Management Zrt. elnöke szerint a vállalat pénzügyi háttere az új tulajdonos megjelenésével stabillá vált, amely a beszállítók és üzleti partnerek számára nagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot teremt a jövőben.
A sikeres tranzakciónak köszönhetően létrejött az egyetlen magyar tulajdonú barkács áruház lánc a piacon - mondta büszkén Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója.
A Krónika munkatársának kérdésére elmondták, hogy a tranzakció lezárult, a vételér kifizetésre került, a gazdasági versenyhivatal GVH engedélyezte, hogy Veres Tibor, a Wallis Asset Zrt. megvehesse a magyarországi Praktiker barkácsáruházakat. Aki a jelenleg 1200 főt foglalkoztató, több mint 32 milliárdos forgalmú, 19 áruházat jelentő Praktiker-lánccal nem csak a vállalatot és a hozzá tartozó ingatlanokat vette meg, hanem a márkanevet is. Szeretnék jelentős változtatások nélkül továbbvinni az üzletet, amit segít, hogy a kormány minden eszközzel felpörgetné az építőipart.
A Praktiker áruházlánc német anyavállalata, a Max Bahr 2013-ban csődbe ment, a magyar áruházakat egy évvel ezelőtt a svájci Papag AG stratégiai befektető vette meg.
A barkácsáruház lánc 2015-ben az elmúlt hat év legjobb eredményét érte el, a 32,5 milliárd forintos árbevétel több mint 7 milliárd forinttal haladja meg a 2014-es forgalmat. Az ingatlanpiac megfordult, jelentősen megnőtt az érdeklődés az építőanyagok iránt. Így a cég vásárlóinak a száma is nőtt. A jövőbeni tervek között szerepel, hogy a jelenlegi 19 áruház mellé 2-3 új áruházat nyitnak.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930