Kozma András | Józsefváros | KöztisztaságVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Kozma András | Józsefváros | Köztisztaság
Forrás: Jobbik, 2024/03/24 14:00

Kozma András | Józsefváros | Köztisztaságwww.kozmaandras.hu
A köztisztaság és környezettudatosság jegyében egy átfogó programot indítunk el Józsefvárosban, mely számos intézkedést és kezdeményezést foglal magában. Az első fontos lépés az illegális hulladéklerakás büntetésének szigorítása, hogy hatékonyan visszaszorítsuk ezt a káros gyakorlatot a kerületben.
A rágcsálók számának növekedésére reagálva, különös figyelmet szentelünk a rágcsálóirtásnak. A statisztikák szerint az elmúlt 5 évben százalékokkal nőtt a rágcsálók észlelése, és ezért tervezünk specifikus intézkedéseket a probléma kezelésére.
A köztisztaságért felelős önkormányzati cégek költségvetését növeljük, hogy modernebb és hatékonyabb eszközök beszerzésével, valamint hatékonyabb munkafolyamatok alkalmazásával javítsuk a tisztaság fenntartását.
A kutyapiszok elleni fellépés terén szintén komoly erőfeszítéseket teszünk. Több kutyapiszok hulladéktárolót telepítünk a közterületeken, és szigorúbb szabályozásokat vezetünk be a kutyapiszkot fel nem szedők büntetése terén.
Az intenzív takarítási kampány keretében rendszeres nagytakarítási kampányokat szervezünk a közterek, parkok és játszóterek tisztaságának fenntartása érdekében. Ez a kezdeményezés a közösség részvételét is ösztönzi.
A közösségi szemléletformálás jegyében edu¬kációs programokat és kampányokat indítunk a lakosság körében, hogy tudatosítsuk a szemetelés káros hatásait és támogassuk az önkéntes közösségi takarító akciókat.
A köztisztasági ellenőrző csoportok segítségével önkéntes csoportokat hozunk létre, akik figyelik és jelentik a szemetelési vagy vandalizmus eseteket, és együttműködnek a helyi hatóságokkal azok kezelésében.
A közterületi szemeteskukák bővítése is fontos eleme programunknak. Több szemeteskukát telepítünk a köztereken, parkokban és sétálóutcákon, különös hangsúlyt fektetve azokra a területekre, ahol gyakran felgyülemlik a szemét.
Az utcai takarítóbrigádokat is bevezetjük, melyek önkéntesekből állnak és rendszeresen sétálnak a környéken, szemetet szedve. Ezzel nemcsak a tisztaságot, hanem a közösség összetartását is erősítjük.
A graffitimentesítési program keretében támogatjuk a graffiti eltávolítását a közterekről és középületekről, ezzel hozzájárulva a város esztétikai értékének megőrzéséhez.
A közterületek zöldítése szintén része programunknak. Több növényzetet és virágot telepítünk a köztereken, parkokban és játszótereken, ezzel növelve a környezet esztétikai vonzerejét és a lakosság felelősségérzetét.
Ezen túlmenően, érzékenyítő kampányokat szervezünk, melyek célja a lakosság figyelmének felhívása a helyes hulladékkezelésre és az egész közösség tisztántartására.
A közösségi kertek létrehozása révén az elhagyott területeket élhető közösségi terekké alakítjuk át, ahol a lakosság aktívan részt vehet a terület gondozásában és szépítésében.
Végezetül, a szelektív hulladékgyűjtési program keretében bővítjük a szelektív hulladékgyűjtési rendszert, és megfelelő tárolókat biztosítunk a környék lakóinak a könnyebb szelektív hulladékleadás érdekében. Emellett ingyenes szemeteszsákokat osztunk ki a lakosság körében, ösztönözve ezzel a rendszeres szemeteszsák használatát.
Mindezek a lépések együttműködnek azért, hogy Józsefváros ne csak tisztább legyen, de a lakosság is aktívabban részt vegyen a környezetvédelemben és közösségének szebbé tételében.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930