Tűzszünet nélkül indult a Ramadán Gázában - de anélkül is érhet véget?Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Tűzszünet nélkül indult a Ramadán Gázában - de anélkül is érhet véget?
Forrás: HVG, 2024/03/13 14:00

Tűzszünet nélkül indult a Ramadán Gázában - de anélkül is érhet véget?Vasárnap kezdetét vette a böjt hónapja a muszlim világban, így a gázai övezetben is, ám hiábavaló volt a reménykedés: úgy fest, szó sem lehet az ünnepi időszakra kiterjedő fegyvercsendről. Bár a harcok ettől még alábbhagytak, ameddig tart a háború, a humanitárius katasztrófa napról napra súlyosbodik, a nyugati világ pedig csak tapogatózik a megoldás felé, noha az is elég lenne, ha Joe Biden az asztalra csapna.
De tényleg ennyire egyszerű lenne a megoldás? Közéleti podcastunkban megnéztük, miért nem sikerült tűzszünetet hirdetni és miért bonyolultabb még ennél is az Egyesült Államok szerepe a történetben, megvizsgáltuk, mennyire kilátástalan a régió stabilizálása katonailag és diplomáciailag, valamint utánajártunk, vajon le tudja-e egyszerűsíteni a Nyugat a segélyek útját a gázai övezetbe. Nagy Iván László vendége Keresztes Imre, a HVG Világ rovatának újságírója volt.
Kezdődik a SzavazóFülke - kérdezzen!
https://forms.gle/DqXrbB5CbPNg6SuA6
Iratkozzon fel a Fülke csatornájára!
Spotify: http://tiny.cc/FulkeSpotify
Apple Podcasts: http://tiny.cc/FulkeApple
Google Podcasts: http://tiny.cc/FulkeGoogle
Hallgassa meg a HVG többi podcastját:
Spotify: http://tiny.cc/HVGpodcastokSpotify
Apple Podcasts: http://tiny.cc/HVGpodcastokApple
Google Podcasts: http://tiny.cc/HVGpodcastokGoogle
SoundCloud: http://tiny.cc/HVGpodcastokSC
Tartalom:
1:22: Nem sikerült megegyezni a gázai tűzszünetről a Ramadán kezdetére – miért?
2:44: Kinek kellett volna tető alá hoznia a megállapodást?
4:44: Mivel indokolja Netanjahu a háború folytatását?
7:09: Hogy festenek a harcok jelenleg?
10:27: Hogyan jutnak el jelenleg a humanitárius szállítmányok és milyen nyugati kísérletek vannak ennek egyszerűsítésére?
13:44: Mennyire az USA felelőssége a katasztrófa, mennyire Washington bukása, hogy nincs tűzszünet?
16:05: Minek kell történnie, kinek kell nyomást gyakorolnia Washingtonnak, hogy jelezze Netanjahu felé: eddig és ne tovább?
19:10: Van Amerikának rendezési terve a háború utánra?
22:47: Eszkaláció, lelassuló konfliktus, tűzszünet – milyen forgatókönyv a legvalószínűbb a Ramadán idején?Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930