A magyarokat a megélhetés érdekli, nem Putyin és az LMBTQ - Bíró-Nagy András a FülkébenVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:A magyarokat a megélhetés érdekli, nem Putyin és az LMBTQ - Bíró-Nagy András a Fülkében
Forrás: HVG, 2023/11/27 18:00

A magyarokat a megélhetés érdekli, nem Putyin és az LMBTQ - Bíró-Nagy András a FülkébenMúlt héten megjelent Magyarország problématérképe, amely évről évre összefoglalja, mi az, ami valójában érdekli a magyar embereket. Ha sok dologban nem is, abban egyetért a magyar társadalom, hogy a Covid után, a háborúk és a válságok korában a pénz a legfontosabb kérdés a hétköznapokban. De ha ezen továbblépünk, mennyire különbözünk, és mit üzen ez a politikusainknak?
Közéleti podcastunkban Bíró-Nagy András, a problématérképet elkészítő Policy Solutions igazgatója volt Nagy Iván László vendége, akik annak jártak utána, hogyan vált a megélhetés az elsőszámú kérdéssé Magyarországon és milyen társadalmi problémákat húz alá; melyek azok a témák, amelyekről nem esik szó, mégis relevánsak, és melyek azok, amelyekről állandóan beszélünk, valójában mégsem fontosak; milyen ellenzéki stratégia tűnik logikusnak mindezek ismeretében és milyen értékközösséget alkotnak a Mi Hazánk-szavazók.Kíváncsiak vagyunk a véleményére: töltse ki a HVG Podcastok 2023-as hallgatói kérdőívét és vegyen részt a tartalomfejlesztésben!
A kérdőívet itt találja: https://forms.gle/mgRcBwN9zYruYJZC8
Iratkozzon fel a HVG Podcastok csatornájára Spotify-on, Apple Podcasts-on, Google Podcasts-on vagy hallgassa adásainkat és iratkozzon fel YouTube-csatornánkra!
A HVG podcastjait most már külön-külön is megtalálja - csak keressen rá a műsor címére podcastapplikációja keresőjében és hallgassa meg a Fülke, a zCast, a Mérlegen, a Vasfüggöny, a Kösz, jól és az Elvitelre adásait!
1:27: A problémalista első helyén a megélhetés áll: mióta ez a legfőbb ügy a magyar társadalomban és mennyiben erősítette fel az elmúlt egy év?
4:26: Mennyire vált általánossá, a társadalom minden anyagi szegmensében az infláció miatti aggodalom, nehézségek?
5:53: Melyek azok a kérdések, amelyekről keveset esik szó a mindennapokban, mégis nagyon elöl vannak a problémalistán?
7:45: Csak most, a válság idején érdekli az embereket a társadalmi egyenlőtlenség problémája, vagy ez általános?
9:06: Ha másról sem hallunk, mint Putyinozásról az ellenzéki, és homofóbiáról a kormánypárti oldalon, miért került ez a két kérdés a lista legaljára? Mi a különbség a kettő között?
13:44: Miért ennyire alacsony az oktatás fontossága mindkét oldalon és van-e ennek köze ahhoz, hogy kudarcba torkollottak a tanár-diák tüntetések?
17:29: Az északi és nyugati jóléti államokban azt látjuk, hogy az oktatás kérdése egy politikaszervező erő. Itthon miért nem tekintjük fontosnak, függetlenül a demonstrációktól?
19:53: Mi az elvárása a politikusoktól az ellenzéknek és a kormánypártiaknak? Mennyire van jelen a csalódottság az elvárások terén az ellenzéki oldalon? Mit lehet elérni a korrupcióval kampánytémaként? Él-e még a migrációs kampány?
26:00: A megélhetésen és az egészségügyön kívül van még olyan téma, amely átível a politikai szakadékon?
27:42: Milyen ellenzéki stratégiát indikál a problématérkép? Érdemes-e „kiábrándult fideszesekre”, vagy inkább meg kell ragadni mindenkit, aki az alapvető üzenetekkel egyetért?
31:59: Mennyivel borúlátóbbak a magyarok most, mint tavaly, vagy mint a Covid előtt? Mennyire félnek a járványoktól, a háborúktól, a válságoktól vagy épp az AI-tól?
35:37: Mennyire befolyásolja a problématérképét, világképét, hogy milyen médiatermékeket fogyaszt?
39:32: Mi a helyzet a „harmadik táborral” – a Mi Hazánkkal? Mi jellemzi őket, az ő értékeiket, problémáikat? Ez egy létező demográfia, vagy csak a Fidesz jobbszárnya?Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031