Orbánék globális játszmája: miért szaporodnak az akkugyárak Magyarországon?Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Orbánék globális játszmája: miért szaporodnak az akkugyárak Magyarországon?
Forrás: Partizán, 2023/11/22 18:15

Orbánék globális játszmája: miért szaporodnak az akkugyárak Magyarországon?Ami a XIX. századnak a szén volt, a XX.-nak pedig az olaj, az a XXI.-nek a ritkaföldfémek és társaik, mint a lítium vagy a nikkel. Ahogy egyre nagyobb szükség lesz ezekre a kritikus nyersanyagokra, úgy lesz egyre gyilkosabb a küzdelem ezek kontrolljáért is. Márpedig ezek nélkül a fémek nélkül nincsenek elektromos autók, laptopok, telefonok, szélerőművek, és modern harcászati eszközök sem. Azaz nincs nélkülük zöld átállás, ütőképes hadsereg, és a mindennapi életünk kényelme is kérdésessé válik. Az EU hosszú szendergés után most több fronton is próbál tenni azért, hogy jobb pozícióba kerüljön, és hosszú évtizedek után először újra bányák nyílhatnak Európában. Ezzel pedig a közvetlen szomszédságunkban is láthatóvá vállhat, hogy valójában mennyire szennyező a tiszta energia. Azonban úgy fest, ezek a próbálkozások sem lesznek elegendőek ahhoz, hogy megtörjék Kína nyomasztó monopóliumát a területen.
Az Investigate Europe egész EU-ra kiterjedő oknyomozó projektje az Unió a kínai nyersanyag-függőség elleni szélmalomharcát térképezte fel. Kálmán Attila, az IE újságírója emellett azt is feltárta, hogy mi Magyarország szerepe ebben a harcban, és hogy kapcsolódik ide az akkumulátorgyártás. A Partizán három részes hírlevél sorozatában európai és globális kontextusba helyezve mutatja be, hogy melyek a legnagyobb kihívások, problémák ezen a területen, hogy min változtatott Ukrajna megtámadása, és hogy milyen bányászati cégekhez folynak közpénz milliárdok az EU-n keresztül. Ebben a videóban a hírlevelek legérdekesebb, legijesztőbb és legfontosabb állításait foglaljuk össze.
Ezenkívül podcast is készült a témában, ezt itt tudjátok elérni:
YouTube: https://youtu.be/GkBPOuA3TQU?si=5jYHxNAG9jLYo8r6
Spotify: https://open.spotify.com/show/1HtMa7kom4qzQJ7S1sWqhg
Nézd, olvasd, hallgasd - minden péntek reggel: https://csapat.partizanmedia.hu/forms/pentekreggel
Támogasd te is a Partizán munkáját!
https://csapat.partizanmedia.hu/fundraising/partizan/
Iratkozz fel a Partizán hírlevelére:
https://csapat.partizanmedia.hu/forms/partizan-feliratkozas
További támogatási lehetőségekről bővebben:
https://www.partizanmedia.hu/tamogatas
Facebook: https://facebook.com/partizanpolitika/
Facebook Társalgó csoport: https://www.facebook.com/groups/partizantarsalgo
Instagram: https://www.instagram.com/partizanpolitika/
TikTok: https://www.tiktok.com/@partizan_media
Partizán RSS: https://rss.com/podcasts/partizan-podcast/
Partizán saját gyártású podcastok: https://rss.com/podcasts/partizanpodcast/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031