Vasfüggöny - Lovasi & Lil Frakk: Ha nem vagy független zenész, az azt jelenti, hogy nincs közönségeVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Vasfüggöny - Lovasi & Lil Frakk: Ha nem vagy független zenész, az azt jelenti, hogy nincs közönsége
Forrás: HVG, 2023/11/16 17:00

Vasfüggöny - Lovasi & Lil Frakk: Ha nem vagy független zenész, az azt jelenti, hogy nincs közönségeMiközben a kultúrharc sorra zabálja fel a színházakat, a filmművészetet és az oktatást, mégis van egy olyan része a kultúrának, amely minden eddiginél demokratikusabb és több embert ér el: a könnyűzene.
A Vasfüggöny utolsó előtti részében annak járunk utána, mi áll a mostani hullám és zeneipari átalakulás hátterében, hogyan tudják az előadók bebiztosítani a saját függetlenségüket, mit nevezünk sikernek, amikor valaki két év alatt befuthat, mi motivál ma egy előadót és lehet-e valaki "csak zenész" 2023-ban.
Kovács Bálint vendége ezúttal Lovasi András, a Kispál és a Borz és a Kiscsillag frontembere, az elmúlt három évtized egyik legmeghatározóbb magyar zenésze, valamint Lil Frakk, azaz Babaitisz Jorgosz rapper, a Sávlekötő podcast házigazdája volt.
Kíváncsiak vagyunk a véleményére: töltse ki a HVG Podcastok 2023-as hallgatói kérdőívét és vegyen részt a tartalomfejlesztésben! A kérdőívet itt találja: https://forms.gle/mgRcBwN9zYruYJZC8
Iratkozz fel a HVG Podcastok csatornájára Spotify-on, Apple Podcasts-on, Google Podcasts-on vagy hallgassa adásainkat és iratkozzon fel YouTube-csatornánkra itt: https://www.youtube.com/@HVGonline
A HVG podcastjait most már külön-külön is megtalálod - csak keress rá a műsor címére podcastapplikációd keresőjében és hallgasd meg a Fülke, a zCast, a Mérlegen, a Vasfüggöny, a Kösz, jól és az Elvitelre adásait!
1:09: Villámkérdések – Mi az az újságírói kérdés, amit a legjobban utálnak?
5:20: Zalatnay Cili vokálozna Azahriahnak – ők kinek? (És miért fontos a vokalistákról beszélni, és hogyan jön ide Krúbi?)
10:22: Mit jelent a szabadság és a függetlenség? Hogyan jelent biztonságot és mégis egyszerre kihívásokat a zenészek életmódja? Hogyan befolyásolja egy zenész függetlenségét a social media? A zeneipar átalakulásai hogyan alakítják azt, hogy ki mozgatja a szálakat? Miért figyeli a zeneipar az Azahriah-sztorit nagyon közelről?
19:09: Demokratikus-e a mostani rendszer olyan szemmel, aki mást már nem ismert? Mi volt a szerepe a Petőfi rádiónak?
25:17: Hiányzik a rádió a mai zenének?
28:10: Mennyire motiválja a mai előadókat a népszerűség? Mennyire van alacsonyan a belépési küszöb?
31:36: Demokratikus zenei tér egy nem demokratikus országban – hogyan?
36:39: Lehet fiatalokat motiválni állami/önkormányzati pénzekkel, bulikkal? Hogyan működnek egyáltalán a falunapok? Miért mond igent/nemet valaki?
41:34: A zenészek már nem csak zenészek – ennek van köze a pénzhez?
46:57: A Kispál-reunion tapasztalatai, szembenézés a múlttal
50:35: Milyen hatással volt Jorgosz életére az SZFE-ügy, az egyetemfoglalás hallgatóként?
54:55: András hogyan viszonyul most a politizáláshoz?
56:53: A hallgatók elvárják a társadalmi szerepvállalást?
1:01:11: Mit csinál egy zenész fesztiválszezonon kívül? Hogyan készül a fesztiválszezon?
1:04:23: Miért jó zenésznek lenni ma?Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031