Visszatérnek-e a nyugdíjasok a munkahelyekre?Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Visszatérnek-e a nyugdíjasok a munkahelyekre?
Forrás: Privátbankár, 2023/11/14 11:15

Visszatérnek-e a nyugdíjasok a munkahelyekre?Visszatérnek-e a nyugdíjasok a munkahelyekre?
Hiba volt-e a nyugdíjcélú megtakarítások esetében a munkáltatói hozzájárulások adókedvezményének megvonása? Ez nagyban hozzájárult a taglétszám és a befizetések csökkenéséhez. Mindeközben a nyugdíjpénztár nyugdíjmegtakarítói intézmény helyett adómegtakarító intézménnyé vált, de miért támogassa az állam azoknak a megtakarításait, akik amúgy is meglehetősen sok megtakarítással rendelkeznek?
Európa sereghajtói közé tartozunk a nyugdíjcélra felhalmozott megtakarítások mennyiségét illetően: az EU-átlag GDP-arányosan 38 százalékra tehető, míg hazánkban ugyanez alig 5 százalék. A lemaradásunk fő oka, hogy gyakorlatilag hiányzik a nyugdíjrendszerünkből a második pillér, mindössze az első pillér (folyó finanszírozású állami nyugdíj) és a harmadik pillér (önkéntes megtakarítások) léteznek. Kérdés, hogy a 2011-es magánnyugdíjpénztári átalakítás után van-e reális lehetőség arra, hogy ismét létrejöjjön egy államilag szervezett, a foglalkoztatókra is alapozó második nyugdíjpénztári pillér?
Miért jó, ha a munkaadók is részt vesznek a munkavállalók nyugdíjmegtakarításainak segítésében, tervezésében, finanszírozásában és miért baj, ha nem?
A világ legnagyobb befektetői a nyugdíjbiztosítók. Mit jelent egy országnak, ha nincs ilyen befektetője?
Létezhet-e polgári társadalom örökölhető nyugdíjmegtakarítások nélkül?
Katt a feliratkozáshoz: https://www.youtube.com/user/privatbankar
Facebook: https://www.facebook.com/privatbankar.hu/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031