Elítélték a hajléktalanokat rugdosó, alázó mohácsi rendőröketVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Elítélték a hajléktalanokat rugdosó, alázó mohácsi rendőröket
Forrás: Partizán, 2023/10/18 06:15

Elítélték a hajléktalanokat rugdosó, alázó mohácsi rendőröketElső fokon felfüggesztett börtönre ítélték azt a két rendőrt, akik a járvány idején hajléktalan embereket bántalmaztak Mohácson. Azóta elbocsátották őket, és raktárosként, illetve segédmunkásként helyezkedtek el. Az ügyészség súlyosabb büntetés érdekében, az exrendőrök pedig enyhítésért fellebbeznek.
Ez az ügy azért különleges, mert a rendőrökről szóló feljelentések ritkán jutnak el vádemelésig, a hajléktalan embereket érintő bántalmazások pedig többnyire szintén rejtve maradnak. Most csak azért történt másképp, mert a titkosszolgálat egyrészt épp megfigyelte a rendőröket, másrészt ők maguk is felvették a bántalmazást, aztán továbbküldték Viberen a kollégáiknak.
A vádat képviselő ügyész szerint szigorú büntetéssel kell üzenni a rendőröknek, hogy ez nem fér bele. Az ügyvéd viszont arról beszélt az ítélethirdetés előtt, hogy az utcán rendet kell tartani, a hajléktalanok pedig „nem úriemberek”. A sértettek képviselőjeként perbeszédet mondott az Utcajogász Egyesület munkatársa is.
Támogasd te is a Partizán munkáját!
https://csapat.partizanmedia.hu/fundraising/partizan/
Iratkozz fel a Partizán hírlevelére:
https://csapat.partizanmedia.hu/forms/partizan-feliratkozas
További támogatási lehetőségekről bővebben:
https://www.partizanmedia.hu/tamogatas
Facebook: https://facebook.com/partizanpolitika/
Facebook Társalgó csoport: https://www.facebook.com/groups/partizantarsalgo
Instagram: https://www.instagram.com/partizanpolitika/
TikTok: https://www.tiktok.com/@partizan_media
Partizán RSS: https://rss.com/podcasts/partizan-podcast/
Partizán saját gyártású podcastok: https://rss.com/podcasts/partizanpodcast/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930