Magyarország a magyaroké legyen, ne a vendégmunkásoké!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Magyarország a magyaroké legyen, ne a vendégmunkásoké!
Forrás: Mi Hazánk Mozgalom, 2023/05/25 16:15

Magyarország a magyaroké legyen, ne a vendégmunkásoké!Miniszterelnök úr 2015-ben még arról beszélt, hogy le kell állítani a gazdasági bevándorlást, mert Magyarország a magyaroké. Ehhez képest jelen törvényjavaslattal külföldi vendégmunkások tömeges bevándorlását teszik lehetővé, amire az elhibázott gazdaságpolitikájuk által előidézett munkaerőhiány miatt van szükség. Az ázsiai működőtőke behozatala az ázsiai munkavállalók beáramlásával jár együtt. A tömeges bevándorlást nem a határkerítés, hanem az alacsony munkabérek állítják meg. Külföldi munkaerőt elsősorban a fejlődő országokból importálják, mert számukra a magyar bérek még így is magasabbak, mint az otthoni lehetőségek. Fennáll a veszélye viszont annak, hogy alkalmazásuk a magyar bérszínvonal letörésével jár.
Egy tavalyi Kormányrendelettel pedig lehetővé tették, hogy harmadik országbeli munkavállalók – munkaerő-közvetítő cégeken keresztül – munkavállalási engedély nélkül jöhessenek az országba. Előfordul azonban, hogy a helyi toborzók csak a schengeni határon belülre akarják juttatni a jelentkezőket, akik ezért jó pénzt fizetnek nekik, majd felszívódnak. Könnyen előállhat az a helyzet, hogy a munkáltató a külföldieket fixen foglalkoztatja, miközben a magyar munkanélküliek száma emelkedik. Ennek oka, hogy a munkaadónak a vendégmunkással hosszú távra kötött megállapodásból költségesebb kiszállni, ellenben a hazai munkavállaló szerződését könnyebb megszüntetni. 2022-ben 74 ezer idén pedig már 85 ezer külföldi állampolgár tartózkodik Magyarországon keresőtevékenység céljából. Ezzel párhuzamosan rekordokat dönt a külföldön munkát vállaló magyarok száma, a 2021 januári 85 ezer főről idén márciusban meghaladta a 100 ezer főt. Eszerint egyértelműen lakosságcsere zajlik az országban.
Nyugat-Európában is így kezdődött. Németországba a 60-as, 70-es években azzal a céllal érkeztek török vendégmunkások, hogy ők csak dolgozni akarnak, jelenleg pedig már egész városnegyedeket uralnak. Problémának tartjuk, hogy a törvényjavaslat nem tér ki arra, mi van, ha a vendégmunkások csoportja nem tud beilleszkedni és elfogadni kulturális szokásainkat, vagy ha kirívó magatartásukkal megbotránkozást váltanak ki a magyarokból? Mi történik akkor, ha magyarországi tartózkodása idején például egy indiai vendégmunkás házasságot köt egy magyarral és gyerekeik lesznek?
A Mi Hazánk Mozgalom véleménye szerint ennek a törvényjavaslatnak meg sem kellett volna születnie. Önálló nemzetgazdaságot kell építeni, ami nem igényel több százezer külföldi vendégmunkást. A külföldi multik helyett a helyi gazdaságok megerősítésébe kellene invesztálni, hiszen a magyar munkavállalók kétharmadát a KKV szektor foglalkoztatja. Nem a vendégmunkások tömeges beáramlásnak a feltételeit kell megteremteni, hanem olyan körülményeket, hogy a magyarok itthon tudjanak tisztességesen megélni, ne Nyugat-Európába vándoroljanak ki.
Átgondolatlanul egyik napról a másikra döntenek óriási összeszerelő műhelyek létesítéséről. Mi lesz a következő lépés, a gyártósorokat pár év múlva automatizálni fogják és a munkaerőhiányt japán mintára robotokkal fogják megoldani? Így képzelik el az ország jövőjét? Ehelyett követeljük, hogy Magyarország tényleg legyen a magyaroké!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031