Lopakodó államcsíny - "A jelenlegi rendszer saját alaptörvényével szemben működik." - MásrészrőlVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Lopakodó államcsíny - "A jelenlegi rendszer saját alaptörvényével szemben működik." - Másrészről
Forrás: Klubrádió, 2023/05/15 18:15

Lopakodó államcsíny - "A jelenlegi rendszer saját alaptörvényével szemben működik." - MásrészrőlA tavalyi parlamenti választást megelőző időszakban, amikor az ellenzéki összefogás létrejött, sokan komoly reményeket fűztek egy lehetséges kormányváltáshoz. Azt azonban kevesen tudhatják, hogy ebben az időben szakemberek sora gyűlt össze azzal a szándékkal, hogy kitalálja: vajon mi is történne a NER után. A Nemzeti együttműködés rendszerében a jelenlegi hatalom lényegében leválthatatlan. A NER jelenlegi pozíciói - mind a különböző intézmények élén bebetonozott vezetőket, mind pedig az egyéb szervezeti és törvényi változásokat tekintve - olyan erősek, hogy lényegében a háttérből, ellenzéki pozícióban is képes lenne kormányozni. Hogy ez a helyzet ne alakulhasson ki, szakemberek sora dolgozta ki azt a jogi rendszerváltást, amelyre szükség lenne. Az már más kérdés, hogy a választás nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket.
A szakembergárda munkája végül rövid kötetben jelent meg, 'A jogállam helyreállításának kísérlete' címmel. A kötet a Civil Közjogi Műhely tevékenységét foglalja össze - szerzői mind ismertek: Bárándy Péter, Fleck Zoltán, Szentes Ágota, Szentpéteri Nagy Richárd, Szurday Kinga, Tóth Gábor Attila és Vörös Imre. A könyv pontos összegfoglalása annak, hogy milyen csapdahelyzetben van ma Magyarország közjogi szempontból, és hogy ebből a kiépült diktatúrából egyáltalán ha valaha ki is lehet lépni, úgy mik az első, legfontosabb lépések. A Másrészről 2023. május 11-i adásában Rózsa Péter szakértő vendégeivel ezt próbálja meg szétszálazni és közérthetően a nézőknek is elmagyarázni.
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Somfai Péter
Vendégek:
-Dr. Szentes Ágota, tudományos kutató
-Vörös Imre akadémikus, korábbi alkotmánybíró
Hangtechnikus: Horváth Ádám
Operatőr-vágó: Lantos Dániel
Tartsanak velünk jövő héten is!
-új rész: csütörtök 19:00
-ismétlés: szombat 07:00
Ez a műsor is a hallgatók támogatásával jött létre. Köszönjük!
Honlapunk - cikkekkel, hírekkel, műsorarchívummal és élő adással: https://klubradio.hu
Iratkozzon fel a csatornánkra: https://bit.ly/KlubradioYouTube
Lájkoljon minket a Facebookon: https://www.facebook.com/klubradio
Kövessen minket az Instagramon: https://www.instagram.com/klubradio/
A Klubrádió élő adása a YouTube-on: https://youtube.com/c/klubradiotv/liveAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031