Európa-nap: az EU egységéről kétségekkel – Mandiner VilágrendVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Európa-nap: az EU egységéről kétségekkel – Mandiner Világrend
Forrás: Mandiner, 2023/05/10 09:45

Európa-nap: az EU egységéről kétségekkel – Mandiner Világrend„Hiába van óriási lelkesedés kormányzati körökben Donald Trump iránt, nem látom, hogy Trump „America first”-elképzelése arról szólna, hogyan védjük meg Európát. Abban sem vagyok biztos – akárki kormányoz majd az Egyesült Államokban –, hogy akkor majd Európa energiabiztonsága mindenképpen elsődleges lesz.” – Az európai béke és egység ünnepén, a május 9-i Európa-napon az uniós békét lehet ünnepelni, hiszen – bár Európa szélén háború tombol – a kontinensen az integráció, az EU és a jogelőd intézmények immár hét évtizede biztosítani tudták az államok közötti békét; az egység azonban távoli cél maradt, a föderalisták és a szuverenisták között vízióbeli különbség megosztottá teszi Európát.
Miért nincs uniós stratégiája Európa legerősebb államának, Németországnak? Lehet-e még geopolitikai erőközpont az EU? És lehetne-e mégis egy jó projekt az EU?
A Mandiner Világrend vendége: Prőhle Gergely volt berlini, berni nagykövet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója.
#mandiner #Németország #Európa-nap# Európai Unió #európai integráció #uniós viták #stratégiai autonómia #orosz-ukrán háború #geopolitika #Prőhle Gergely
Mandiner – A polgári karakter.
► Mandiner: https://www.mandiner.hu/
► Facebook: https://www.facebook.com/mandiner.hu/
► Instagram: https://www.instagram.com/mandiner.hu/
► TikTok: https://www.tiktok.com/@mandiner_official
► Twitter: https://twitter.com/mandiner
► LinkedIn: https://hu.linkedin.com/company/mandiner
► Spotify: https://open.spotify.com/show/733tJfOPJ6yjcCnm2dAnEt
► Előfizetés: https://mandiner.hu/elofizetesAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930