Felejthetetlen találkozás Ferenc pápával egy budapesti utcánVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Felejthetetlen találkozás Ferenc pápával egy budapesti utcán
Forrás: Magyar Kurír, 2023/04/30 15:15

Felejthetetlen találkozás Ferenc pápával egy budapesti utcánÁprilis 29-én, látogatásának második napján, két délelőtti találkozó között a Szentatya hatalmas meglepetést okozott az egyik budapesti plébánia híveinek és az arra járóknak: megállíttatta a kis Fiatot, kiszállt és hosszan elidőzött az emberekkel, egyenként üdvözölte őket.
Az Istenhegyi Szent László plébánia tagjai flashmobbal köszöntötték az arra elhaladó kis Fiatban utazó pápát, aki a Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonából a Rózsák terére, a szegényekkel való találkozóra igyekezett Sárga-fehér, a vatikáni zászló színeit viselő pólókba öltözve keresztet formáltak az egyik mellékutcában A pápa már az odafelé vezető úton is integetett nekik, visszafelé pedig e meg is állíttatta az autót, kiszállt és köszöntötte az embereket, akik imádkoztak, taizéi dalokat énekeltek, majd elénekelték a pápai himnuszt és a Boldogasszony anyánk népéneket is.
Kocsis István, az Istenhegyi Szent László plébánia plébánosa ajándékot adott a pápának: egy ikont, amely Szűz Máriát ábrázolja a gyermek Jézussal. Ezt követően is még több mint tíz percet töltött a Szentatya az őt köszöntő felnőttekkel és gyerekekkel, kezet fogott velük, rózsafüzéreket ajándékozott nekik.
Video: Vatican MediaAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031