Hogyan hat a háború a 2024-es orosz elnökválasztásra? Sz.Bíró Zoltán, Inforádió, ArénaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Hogyan hat a háború a 2024-es orosz elnökválasztásra? Sz.Bíró Zoltán, Inforádió, Aréna
Forrás: InfóRádió, 2023/04/25 18:15

Hogyan hat a háború a 2024-es orosz elnökválasztásra? Sz.Bíró Zoltán, Inforádió, ArénaMiért volt szüksége Moszkvának a mozgósítás feltételeinek szigorítására? Milyen hosszú háborúra készül Oroszország? Mennyire befolyásolja a háború ügye a 2024-es oroszországi választásokat? Van-e esélye bármilyen nyugati beavatkozásnak? Miért riogat ezzel Dimitrij Peszkov orosz kormányszóvivő? Számít-e bármit a külföldre menekült oroszok szavazata? A két nagy menekülési hullámban hányan mentek el Oroszországból az elmúlt egy évben? Mekkora győzelmi arány erősítené meg látványosan Putyin legitimitását? Vannak-e egyáltalán potenciális vetélytársai? Kik lehetnének potenciális vezetők a mostani hatalmi elitből? Miért lépett hátrébb a nyilvánosságtól Mihail Misusztyin miniszterelnök és Szergej Szobjanyin moszkvai főpolgármester a háború alatt, és lehetnek-e egyéb ambícióik? Van-e bármilyen befolyása a politikai stratégiára ma az orosz üzleti elitnek? Van-e olyan orosz oligarcha, aki szembe tudna vagy akarna szállni az orosz elnökkel? Lehet-e bármilyen nyilvános politikai verseny, és demokratikus választási helyzet?
Ukrán tragédia és orosz katasztrófa: Mi az a három körülmény, ami befolyásolhatja a háború kimenetelét és lezárásának időpontját? Mi a Nyugat szerepe a háború és az ukrán gazdaság fönntartásában?
Mi az új orosz világpoltikai doktrína? Milyen poszt-euroatlanti világrendben gondolkozik Moszkva? Az ukrajnai háború önálló cél vagy csak egy az új világrend potenciális műveleti területei közül? Hogyan hat az ukrajnai háború Moszkva befolyására a Független Államok Közösségének tagjaira? Új. Moszkvától függetlenedő utakat keres-e a Tokajev-vezette, Kína erős szövetségesének számító Kazahsztán? Mennyire fűzte szorosra Törökországgal katonai kapcsolatait Azerbajdzsán? Hogyan alakul az orosz-kínai kapcsolat? Miben áll és miben nem áll ki Peking Moszkva mellett? Hogyan próbálja Kína elkerülni, hogy az orosz kapcsolatok miatt gazdasági szankciók érjék? Hogyan jelenik meg a kétoldalú viszonyban a kínai gazdaság tízszeres fölénye, lehetnek-e egyenrangú szereplői egy kapcsolatnak? Mennyire fontos következménye a háborúnak Moszkvára nézve a nemzetközi bizalom teljes elvesztése, és mennyire tesz ez nehézzé bármiféle békemegállapodást?
Sz.Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.04.25-én. Podcast.
Iratkozzon fel az InfoRádió YouTube-csatornájára és első kézből értesül a legfrissebb feltöltésekről!
Kövessen minket az interneten is: http://infostart.hu/
Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/InfoR%C3%A1di%C3%B3-118703541479581/
Inforádió. Magyarország hírrádiója. A hírrádió.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031