A balkáni háborúk nem értek véget – Stratéga Nógrádi GyörggyelVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:A balkáni háborúk nem értek véget – Stratéga Nógrádi Györggyel
Forrás: Mandiner, 2023/03/02 17:15

A balkáni háborúk nem értek véget – Stratéga Nógrádi GyörggyelEurópa fegyverkezik, de a fegyverek egy részét átadja Ukrajnának, amit soha nem fognak kifizetni és soha nem fogunk visszakapni – mondja Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, akivel a Mandiner Stratéga legújabb adásában beszélgettünk.
Nógrádi György szerint bár Európa fegyverkezik, a lehetőségek korlátozottak: hiába növelik a kiadásokat, meg sem közelítik az Egyesült Államok hatékonyságát. A biztonságpolitikai szakértő szerint furcsa, hogy a NATO a több évtizedes két lábon állás stratégiáját adja fel, amely egyrészt a tárgyalás, másrészt a katonai erő volt; már csak a katonai erő maradt. Magyarországon egy relatíve nagy hadiipar volt a rendszerváltásig, amely az azt követő évtizedekben leépült, s ma épül újjá. Ugyanez igaz a magyar honvédségre: ez egy teljesen más hadsereg, egy NATO-hadsereg már. A magyar haderő szerinte alkalmas arra, hogy a jelen kihívásaira válaszokat adjon.
Mire elegendő a GDP-arányos 2 százalék katonai kiadás? Mire lenne elég Európa az Egyesült Államok nélkül? Franciaország el akarta foglalni Németországot? Ha az amerikai csapatokat kivonnák, azonnal háború lenne Európában? Ezeket és ezekhez hasonló kérdéseket érintettünk beszélgetésünkben.
#mandiner #háború #oroszország #ukrajna #konfliktus #fegyverkezés #nato #magyar #honvédség #magyarhonvédség
Mandiner – A polgári karakter.
► Mandiner: https://www.mandiner.hu/
► Facebook: https://www.facebook.com/mandiner.hu/
► Instagram: https://www.instagram.com/mandiner.hu/
► TikTok: https://www.tiktok.com/@mandiner_official
► Twitter: https://twitter.com/mandiner
► LinkedIn: https://hu.linkedin.com/company/mandiner
► Spotify: https://open.spotify.com/show/733tJfOPJ6yjcCnm2dAnEt
► Előfizetés: https://mandiner.hu/elofizetesAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930