Orbán Viktor: A betegség neve szankciós infláció, a vírus pedig a brüsszeli szankcióVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Orbán Viktor: A betegség neve szankciós infláció, a vírus pedig a brüsszeli szankció
Forrás: Fidesz, 2023/02/22 12:45

Orbán Viktor: A betegség neve szankciós infláció, a vírus pedig a brüsszeli szankcióOrbán Viktor:
Ha az inflációt le akarjuk küzdeni, akkor a megértéssel kell kezdeni.
Miért van egész Európában infláció?
A bajt Brüsszel szabadította ránk az energiahordozókra kivetett szankciókkal. A betegség neve szankciós infláció, a vírus pedig a brüsszeli szankció. A szankciók a brüsszeli háborús politika fegyverei. Oroszországot célozták meg, de Európát találták el. Nem volt olyan régen, amikor Brüsszelben azt ígérték, hogy ezek a szankciók elhozzák a háború végét. Eltelt egy év, és a háború vége nem közelebb jött, hanem egyre távolodik. Azt is megígérték, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára. Aztán mégis megtették. A földgáz ára sokszorosára emelkedett, és augusztus végén elérte a 350 eurós szintet. Ez rekord, emberemlékezet óta nem láttunk ilyet. A helyzet mára ugyan javult, de a földgáz ára még ma is többszöröse a két évvel ezelőtti 20 eurós árnak. Ráadásul – ezt kevesen tudják, de – Brüsszelben összekötötték a gáz árát a villamos energia árával. Hiába tiltakoztak a lengyelek és mi is. A gázárak emelkedése így rögtön az áram árának emelkedésével is együtt jár akkor is, ha az áramot nem gázturbinával, hanem napenergiával, széllel, vízenergiával, szénerőművekben vagy atomenergiával állították elő. Közgazdasági egyszeregy, hogy a megugró energiaárak minden termék árát felemelik. Különösen így van ez, ha az energia nagy részét külföldről hozod be, mint Magyarország teszi. Ráadásul kiderült, hogy nem forrásokat vontunk el Oroszországtól, hanem több pénzt adtunk nekik. 2022-ben a világ olaj- és gáziparának profitja 70 százalékkal nőtt úgy, hogy az érintett mamutok nem újítottak meg semmit, nem termeltek többet, csak zsebre tették a szankciós extraprofitot, amit az európai emberekkel fizettettek meg.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930