A V4-ek ülésén szólalt fel Novák Előd az ukrajnai háborúból való kimaradást kezdeményezveVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:A V4-ek ülésén szólalt fel Novák Előd az ukrajnai háborúból való kimaradást kezdeményezve
Forrás: Mi Hazánk Mozgalom, 2022/12/06 13:15

A V4-ek ülésén szólalt fel Novák Előd az ukrajnai háborúból való kimaradást kezdeményezveA Visegrádi 4-ek védelmi bizottsági ülésén Pozsonyban az ukrajnai háborúból való kimaradást kezdeményezte az Országgyűlés honvédelmi bizottságának tagjaként Novák Előd. Javasolta a V4-ek megerősítését Horvátország akár teljes jogú csatlakoztatásával, hogy az Adriai-tengertől a Balti-tengerig egy megkerülhetetlen tengelyt képezzünk, az EU-n belüli érdekérvényesítési erőnket is növelve. Felhívta a képviselők figyelmét, hogy a NATO-tagságunkból adódó szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de Ukrajna nem NATO-tag, ezért ki kéne maradnunk az amerikai-orosz háborúból. A NATO-tagállamok bővítésének magyar vétóját is szorgalmazta-indokolta a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjeként, mert a világháború felé tett újabb lépés, provokáció volna a katonai szövetség bővítése Oroszország határán, míg a semleges zóna nemzetközi érdek. Novák Előd Grendel Gáborral, a szlovák parlament magyar alelnökével is tárgyalt, miután a képviselőházuk elnöke a szlovák-cseh határon kialakult migránssátorhelyzet miatt néhány hete azt mondta, hogy már régen le kellett volna zárni a határokat Magyarországgal, mert „itt a migránsok úgy kóborolnak, mint az egerek”. Ez ellentmond annak a magyarországi propagandának, hogy a migránsokat feltartóztatjuk. A Mi Hazánk alelnöke rávilágított, hogy a kontinenshódítókat nem a határkerítés tartja távol a V4-ektől, hanem a nyugatiakhoz képest alacsony bérek, ez azonban nem tartható, ezért három újabb javaslatot is megfogalmazott az ülésen.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930