Elmaradt a republikánus áttörés az amerikai félidős választáson – Mandiner VitaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Elmaradt a republikánus áttörés az amerikai félidős választáson – Mandiner Vita
Forrás: Mandiner, 2022/11/09 14:15

Elmaradt a republikánus áttörés az amerikai félidős választáson – Mandiner VitaMekkora mozgástere marad Joe Biden elnöknek egy várhatóan megosztott Kongresszussal a háta mögött? Milyen stratégiákat vázolhat fel az eredmények ismeretében a két nagy párt a 2024-es elnökválasztásra vonatkozólag? Ki vehet lendületet a 2022-es választói ítéletből: Donald Trump vagy Ron DeSantis a jobboldalon, Joe Biden vagy egy új ember a baloldalon?
A felmérések által jelzett papírforma látszik beigazolódni: a republikánusok visszahódítják a Képviselőházat, de a Szenátusban ismét mandátumegyenlőség körvonalazódik, halvány demokratapárti többséggel. Általános tendencia, hogy az elnöki ciklus felénél, a félidős választásokon a választók büntetik az elnököt és a kormányzatot, ez történt most is, de az várakozásoktól eltérően nem esett olyan mértékben vissza a Demokrata Párt támogatottsága, mint amilyen rossz Biden kormányzati teljesítményének választói megítélése.
A Mandiner Vita két vendége: Mártonffy Balázs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerika Kutatóintézet vezetője és Baranyi Tamás, a Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettese.
#mandiner
Mandiner – A polgári karakter.
► Mandiner: https://www.mandiner.hu/
► Facebook: https://www.facebook.com/mandiner.hu/
► Instagram: https://www.instagram.com/mandiner.hu/
► TikTok: https://www.tiktok.com/@mandiner_official
► Twitter: https://twitter.com/mandiner
► LinkedIn: https://hu.linkedin.com/company/mandiner
► Spotify: https://open.spotify.com/show/733tJfOPJ6yjcCnm2dAnEt
► Előfizetés: https://mandiner.hu/elofizetesAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031