MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály - Ideál Desszert és Csokoládé ... 6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály - Ideál Desszert és Csokoládé ... 6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2022/03/07 15:45

MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály - Ideál Desszert és Csokoládé ... 6.A MUOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztályának elnöke, dr. Elek Lenke felkérésére február 17-én a turizmus egyik doyenje, dr. Erdei János, aki immár 45 éve dolgozik a turizmus és a vendéglátás különböző vezető posztjain, de ma is aktív tagja a szakmának, könyvbemutatóval egybekötött prezentációt tartott.
Erdei János előadása után az Ideál Desszert és Csokoládé tulajdonosa mesélt a cukrász-szakmáról. Megtudtuk, hogyan indult el a vállalkozása. Mint mondta, több mint 10 évig élt Franciaországban és beleszeretett a francia cukrászati trendekbe és kultúrába. Amikor hazajött, ezt akarta itthon is megvalósítani. Végül meg is kóstolhattuk a finom süteményeiket.
A közelmúltban Somlói galuskás gulyásleves címmel jelentetett meg könyvet, melyben visszaemlékezik a múltra, és a legszínesebb sztorikat eleveníti fel.
Először megismertük Erdei János elmúlt 50 évet felölelő életútját, ami azért is érdekes, mert pályafutását lentről kezdte: a Széchenyi Fürdő kabinosa volt, majd a Gellért Szálloda vendégcipőket pucoló emeleti londinere, a Pannonia Szálloda- és Vendéglátó Vállalat hálózati ellenőre, egy idő után éttermi menedzsere, ugyanott idegenforgalmi előadó, majd osztályvezető, főosztályvezető és végül a marketing-és értékesítési részleg vezetője. Ezt követően 4 évig Bécsben szállodát épített és üzemeltetett, közben 3 ausztriai és 10 németországi szállodával is szerződésben volt. Elnöke lett a MINOTELS Hungary nemzetközi szállodai marketingszervezetnek, majd első vezérigazgatója a Gödöllői Királyi Kastélynak.
Ugyancsak első vezérigazgatója volt az újonnan megalakult Magyar Nemzeti Turisztikai Promóciós Vállalatnak, a Magyar Turisztikai Szolgálatnak, illetve jogutódának, a Magyar Turizmus Rt-nek is.10 éven keresztül képviselte az országunkat turisztikai képviselőként először Bécsben, majd az egész nénet nyelvterület gazdájaként Bécsben, Frankfurtban, Berlinben, Münchenben és Zürichben.
Ezután másfél évig irányította vezérigazgatóként és ügyvezető igazgatóként a hévízi Rogner Hotel és Spa LotusTherme-t, majd 2008 áprilisától a bükfürdői Birdland Resort és Spa bővítését, felújítását és újrapozicionálását vezényelte le vezérigazgatóként. 2008-ban megválasztották „Az Év Szállodásának” 2010 és 2012 között pedig a Magyar Szállodaszövetség elnöke volt. Mint mondta, mindig figyelmet fordított arra, hogy csak az elégedett vendégek - vásárlók lesznek a visszatérők és törzsvendégek! Majd hozzátette, szerette a szakmát, ma is úgy lép be egy szállodába, mintha az egy szentély lenne …
Arra a kérdésre, mi volt a célja a könyv megírásával? Az volt a válasza, hogy a félévszázados igazán színes szakmai pályafutása és persze az is, hogy maradjon valami utána a gyermeke és unokája után is. Továbbá az internetkorszakban felnövekedő X, Y, Z generáció számára olyan szakmai tanulságok megfogalmazása, amelyek talán egyetemesnek is tekinthetők. Végül szeretett volna annak a cca 650 szakembernek emléket állítani, akiket szerencséje volt az elmúlt 50 évben megismerni és tisztelni. Talán az utókor méltatlanul elfelejtette volna.
Majd hozzátette: A könyv megírásában elsősorban a pandémia bezártsága segítette és Földvári András - Walkó Miklós könyve, a sztorizás – anekdótázás reneszánsza.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031