Az év természetfotósa 2021 - Fáth Péter, naturArt elnöke ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Az év természetfotósa 2021 - Fáth Péter, naturArt elnöke ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2021/11/18 09:15

Az év természetfotósa 2021 - Fáth Péter, naturArt elnöke ... 3.A magyar természetfotósok világhírűek. Kevesen gondolnak bele, de talán ez a legsikeresebb művészeti ág ma Magyarországon - mondta Fáth Péter a naturArt elnöke a Magyar Természettudományi Múzeumban tartott sajtótájékoztatón, ahol megtudtuk, a Magyar Természetfotósok Szövetsége 29. alkalommal hirdette meg a „ Lenergy - Az Év Természetfotósa pályázatot.
A Lenergy Magyarország Kft. névadó és főtámogatója a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége által meghirdetett „Az Év Természetfotósa” pályázatnak. Gaál Péter ügyvezetőtől megtudtuk, kiemelt fontosságú társadalmi szerepvállalásuk, hogy minden lehetséges platformon tegyenek a magyar természetfotózásért és természetvédelemért. A társaság a hazai természetvédelem jószolgálati nagyköveteként arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen csodákat rejtenek a magyar tájak, milyen lenyűgöző élővilágnak adnak otthont, és mindezért felelősséggel tartozunk.
Az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft. évek óta a naturArt támogatója. Hörömpö Zoltán a cég képviseletében elmondta, felelős villamosenergia-ipari társaságként az ügyfeleiket biztonságos hálózaton keresztül szeretnék ellátni. Innovatív fejlesztéseiknél a madárvonulási útvonalakat és a védett madarak költőhelyeit tartják szem előtt.
Fáth Péter a naturArt elnöke elmondta, idén 3462 képből kellett kiválasztani a nyerteseket, amelyet 173 szerző készített. Nagyon magas volt a színvonal. A III. fordulóba bejutott kb 400 kép mindegyike megérdemelte volna, hogy bemutassák és a falra kerüljön. A komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 116 mű versengett. A mezőnyből kimagaslott az alábbi néhány fotós, akik több képpel is elérték ezt az eredményt. Daróczi Csaba (15 kép), Radisics Milán (9), Koncz-Biszticz Tamás (6, ifjúsági kategória), Litauszki Tibor (6), Li Gábor (5), Heincz Miklós (4), Kiss Márton (4, ifjúsági kategória), Novák László (4).
Mint mondta, nagy örömükre 52 olyan szerző volt a pályázaton, akik kimagasló képet tudtak készíteni, ezek bemutatásra is kerülnek a Magyar Természettudományi Múzeum falán, illetve az Alexandra Kiadó gondozásában megjelenő albumban.
Dr. Kalotás Zsolt a zsűri elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta „ A járványos időszakban a Természet bizonyult a legbiztonságosabb fotós terepnek, így a természetfotózás lehetőségei lényegében nem csorbultak. Pályázatunkon jóval nagyobb arányban jelentek meg a hazai tájakon, hazai környezetben készített fotók, és ez egyáltalán nem járt színvonalcsökkenéssel! Megkockáztatom, hogy mindez inkább pozitív irányú változást hozott, hiszen szélesebb palettán mutatkozhattak be hazánk kínálta természeti szépségek.”
A zsűri: dr Kalotás Zsolt elnök, tagok: Bánkuti András, Dombovári Tibor, Kármán Balázs, Kerekes István, Nagy Zoltán-Gergely, Potyó Imre.
A sajtótájékoztatót követően ünnepélyes keretek között kihírdették Az Év Természetfotósa 2021 pályázat nyerteseit: 2021-ben „Az Év Természetfotósa” kitüntető címet Daróczi Csaba nyerte, akinek 15 képe szerepel a legjobbak között. 2021 -ben „Az Év Természetfotója” címet Daróczi Csaba: Egy korty című képe nyerte, amely egy itatóból éppen ivó állatot ábrázol, alulnézetből, a víz alól fényképezve. 2021-ben „Az Év Ifjú Természetfotósa” címet Kis Márton Róbert nyerte. A Magyar Természettudományi Múzeumban a díjnyertes, illetve a pályázat utolsó fordulójába jutott 116 fotográfiát november 11 és december 31 között tekinthetik meg az érdeklődők.
A pályázat támogatói, a Lenergy Hungary, a CEWE Hungary, a Canon Hungária Kft, az MVM, az Uniqball, a 220Volt, a Leitz-Hungária Kft, az Alexandra kiadó. "Az Év Természetfotói – Magyarország 2021" című albumot az Alexandra kiadó két nyelven, magyarul és angolul jelentette meg.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031