Advent a Várkert Bazárban - Tóth László és Tóth Vera … 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Advent a Várkert Bazárban - Tóth László és Tóth Vera … 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2021/11/15 12:15

Advent a Várkert Bazárban - Tóth László és Tóth Vera … 2.Hetedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát, melyre idén már november 22-én Schubert muzsikájával hívják az érdeklődőket. A programsorozat egészen december 30-ig folytatódik, amikor évzáró koncerttel búcsúznak el az esztendőtől – jelentették be sajtótájékoztatón.
Az eseményen részt vett: Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Tóth Vera Artisjus-díjas énekesnő, Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke, Delov Jávor, a Random Trip zenekar művészeti vezetője.
Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese elmondta, a programsorozatban neves művészek lépnek fel. Továbbá az adventi hétvégéken ingyenes kézműves programokkal, családi workshopokkal, kortárs iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal, valamint karácsonyi tematikájú vezetett sétával várják a közönséget. Az esti koncertek előtt a fellépőkkel közösen gyújtják meg a Hello Wood által alkotott adventi koszorú egy-egy gyertyáját, és néhány ünnepi gondolat megfogalmazásával meghitté teszik az adventi várakozást. Megtudtuk azt is, hogy idén a Várkapitányság a Regőczi Alapítvánnyal, a Covid-árvák számára szervez jótékonysági gyűjtést iparművészeti vásár keretében. A vásár fővédnöke és az alapítvány életre hívója Magyarország köztársasági elnökének felesége, Herczegh Anita asszony. Az alapítvány céljaira történő gyűjtés mellett szeretnék élményekkel megajándékozni a pártfogoltjaikat, ezért a Bohém Kiskarácsony c. előadásra biztosítanak számukra jegyeket.
Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész Schubert - Téli utazás című művéről beszélt. Mint mondta, az osztrák zeneszerzőt a bécsi klasszicizmus utolsó mesterének és az első romantikus zeneszerzőnek tartják. A Téli utazás című darabjának énekhangra írt részét két hangszerrel, oboával és fagottal jeleníti meg a Bogányi Trió. A két szólóhangszer színe és finomsága egyedülálló hangképet ad ezeknek a gyönyörű, mély, filozófiai daraboknak, saját hangszerelésben. A művészi hangulat megteremtését festmények egészítik ki, amelyek vizuálisan is reflektálnak a hangzás élményéhez. Az előadás november 22-én lesz.
Tóth Vera Artisjus-díjas énekesnő mesélt az Ünnep, újra együtt! koncertjéről, melyet a Budapest Jazz Orchestra zenészei mellett igazi sztárvendégek tesznek feledhetetlenné. A koncerten ezúttal is vendég lesz testvére Tóth Gabi, és szintén vendégművészként áll színpadra az élő zenei legenda, Charlie is. Dalaikat egyedi hangszerelésben hallhatják majd ezen a rendkívüli estén, hiszen a Budapest Jazz Orchestra népszerű zenekarához a Coolstrings virtuóz vonósai is társulnak, hogy feledhetetlen élményt teremtsenek.
Az előadás december 19-én lesz.
Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke arról beszélt, miként eleveníti fel a régmúlt karácsonyait a BFTZ ünnepi koncertje a barokk muzsikától a jazzig. Mint mondta, ugyan Csajkovszkij karácsonyi dallamait sosem lehet megunni, de tudjuk mi történik akkor, ha Duke Ellington hozzányúl ezekhez a csillagszóró illatú melódiákhoz? Mi a boldog lelkek titka? Mitől szerelmes a brácsa? Hogyan zajlott és legfőképp hogyan szólt egy karácsony évszázadokkal ezelőtt? A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának zenészeivel és Mona Dániel zenetörténész könnyed történetmesélésével betekinthetünk a régmúlt karácsonyaiba. Az előadás november 28- án lesz.
Delov Jávor, a Random Trip zenekar művészeti vezetője a Tabán a házban című évzáró koncert részleteit mutatta be. Megtudtuk, hogy a Random Trip nagykoncertje valódi időutazás: az improvizációs közösség a hetvenes évek zenei forradalmának közepébe repít el minket, a fiatal muzsikus-generáció jeles képviselőit pedig olyan legendák segítik ebben, akik maguk is aktív részesei voltak ennek a korszaknak. Közreműködők: Solti János (LGT), Lylith (Parov Stelar Band),Vitáris Iván (Ivan and the Parazol) és Delov Jávor, DJ QCEE
Az előadás december 30-án lesz.
A hazai iparművészeti hagyomány újjáéled az Artisticon Iparművészeti Egyesülettel. Több mint félszáz iparművész mutatkozik be az adventi vasárnapokon szakmai zsűri által minősített alkotásokkal. A látogatóknak lehetőségük lesz az alkotókkal találkozni, megismerni a műalkotások történetét és értékőrző ajándékokra lelhetnek.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031