Squid Game - kiút a kapitalizmus poklából | Kanász-Nagy Máté (LMP), Gödri Bulcsu, Boros T. TamásVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Squid Game - kiút a kapitalizmus poklából | Kanász-Nagy Máté (LMP), Gödri Bulcsu, Boros T. Tamás
Forrás: 168 óra, 2021/11/15 09:15

Squid Game - kiút a kapitalizmus poklából | Kanász-Nagy Máté (LMP), Gödri Bulcsu, Boros T. TamásA sorozat sztorija (SPOILERES): 456 adósságban úszó ember kap meghívót egy játékra, amelyben ha hat gyerekjátékot teljesítenek, akkor 45.6 milliárd wont nyerhet a győztes. Elkezdik a játékot, majd az első, piros lámpa, zöld lámpa közben kiderül, hogy itt a veszteseket lemészárolják, vagyis élet-halál küzdelem folyik. Az egész játék egy demokratikus mázzal van leöntve, mert a résztvevők szavazhatnak, ha be akarják fejezni a pénzhajszát. A többség úgy dönt, abbahagyják, de aztán mindenki megtapasztalja odakint, a való életben, hogy ez az élet-halál küzdelem jobban elnyújtva, kevésbé brutális módon, de kint, az utcán is folytatódik, így szinte mindenki vissza is tér a rejtélyes szigetre.
Később kiderül, hogy gazdag emberek szórakoztatására hozták létre a játékot, közülük néhányan, az ún. VIP-ek megjelennek ezen a bizonyos helyszínen, hogy testközelből élvezhessék a küzdelmet. Az utolsó jelenetek egyikében kiderül, hogy a játékban résztvevő idős figura, Il-Nam, magyar fordításban „első ember” volt a játékmester, aki unta gazdagságát, ezért a saját, illetve a hozzá hasonló tőkések szórakoztatására indította a Squid Game-et. Majd a sokadik évadra már ezt is unta, ezért vett maga is részt a játékban.
Érintett témák: kapitalizmus válsága, antikapitalizmus, koreai társadalom, meritokrácia, kereslet-kínálat, klímaválság, harmadik út
Szereplők: Kanász-Nagy Máté (LMP társelnöke), Gödri Bulcsu (zenész, független gondolkodó), Boros T. Tamás (a 168 újságírója)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031