Kultúrházak éjjel-nappalVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Kultúrházak éjjel-nappal
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2021/09/15 09:45

Kultúrházak éjjel-nappalKultúrházak éjjel-nappal - PReport PR
A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenöt éve útjára indított eseménysorozatot idén szeptember 24. és 26. között rendezik meg. Országszerte több száz kulturális központban és művelődési házban, köztük több határon túli településen változatos és értékes programokkal - a legtöbb helyen ingyenes -, várják az érdeklődőket. A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat célja, hogy minél többen részesei legyenek a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek.
A programsorozat jelmondata „Mindennap értéket adunk”, idén is arra hívja fel a figyelmet, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt. A korábbi évekhez hasonlóan az esemény védnöke Novák Péter zenész, színész, rendező.
Kiss Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közművelődésért felelős főosztályvezetője a Csili Művelődési Központban megtartott, a programot beharangozó sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is lesz három kiemelt helyszíne a rendezvénynek.
Az eseménysorozat országos megnyitóját pénteken Pomázon tartják, szombaton egy kistelepülésre irányulnak a reflektorfények, Tarjáné lesz a főszerep, míg vasárnap a nagyvárosokban zajló, nélkülözhetetlen közösségteremtő munkára kívánják felhívni a figyelmet. Miskolc képviseli a nagyobb településeket, mint fő helyszín.
Bordás István főszervező, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke kiemelte: a programsorozat fontos célja megmutatni a közösségi művelődést szolgáló intézmények és az ott dolgozó szakemberek tevékenységének sokszínűségét, valamint azt, hogy közösségépítő munkájuk és modern, kreatív módszereik miként szolgálják a települések megtartó erejének növekedését.
Több száz helyszínen, több mint ezer programmal várják az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal idei eseménysorozatán szeptember 24. és 26. között. Hagyományosnak mondható táncházak, népzenei és néptánc találkozók, valamint egyéb színes programok mellett igazi különlegességeket is kínálnak a kultúrházak. Többek között Szakcsi Lakatos Béla zongoraestét lehet meghallgatni a szentesi Hangversenyközpontban, az Agóra Veszprémben Minecraft Napra várják a fiatalabbakat, míg az esztergomi Művelődés Házában Klezmer koncert szólal majd meg.
A Kultúrházak éjjel-nappal a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a PReport PR partnerségével, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930