Ars Sacra Fesztivál 2021 - Szent Efrém Férfikar ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Ars Sacra Fesztivál 2021 - Szent Efrém Férfikar ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2021/09/05 19:15

Ars Sacra Fesztivál 2021 - Szent Efrém Férfikar ... 2.Ünnepélyes keretek között szeptember 3-án, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében megnyitották a jubileumi Ars Sacra Fesztivált, amely idén lett tizenöt éves.
Köszöntőt mondott Herczegh Anita a köztársasági elnök felesége, Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érseke és L. Simon László főigazgató. Közreműködött a Szent Efrém Férfikar, Oberfrank Pál színművész és Bolla Milán, a Bartók Rádió műsorvezetője.
Herczegh Anita az Ars Sacra Fesztivál világi fővédnöke köszöntőjében Pilinszky Jánost idézte, aki azt vallotta: A mélyben mindig is tudta az emberiség, hogy tér és idő mechanikus határait képes elmosni a minőség, a jóság, a szépség és igazság ereje. A száz esztendeje született költő jól ismerte a titkot, ami az Ars Sacra Fesztivált is élteti. A szakrális művészet titokzatos erejét, amely átlépve a tér és az idő korlátait az ég felé emel.
Életünk belső valóságai csak akkor találják meg a helyüket, ha az egész világmindenségnek az alkotóhoz fűződő kapcsolata is valamiképpen megjelenik bennük – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a rendezvény egyházi fővédnöke, aki a Magyar Nemzeti Múzeumban megnyitotta a fesztivált.
L. Simon Lászlótól, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója bejelentette, hogy a következő hetekben beszélgetésekkel, tárlatvezetésekkel kapcsolódnak az Ars Sacra Fesztiválhoz. Majd hozzátette, bízik benne, hogy a következő években is hasonló, a magyar keresztény kultúrát mélyen feltáró, értékes és izgalmas kiállításokat fognak megvalósítani.
„Minden forrásom belőled fakad" - hirdeti a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal együtt idén az Ars Sacra Fesztivál. A kongresszushoz kapcsolódva szabadtéri színpadi produkciókkal, családi rendezvényekkel, ökumenikus koncertsorozattal és filmvetítésekkel jelentkezik a Fesztivál, angol nyelvű közönségre is készülve.
Idén sem maradnak el a különleges és lélekemelő zenei programok, kiállítások, irodalmi estek, múzeumpedagógiai foglalkozások, séták.
Fellép Snétberger Ferenc, Klukon Edit és Ránki Dezső, valamint olyan ifjú tehetségek, mint Boros Misi és Devich Gergely.
A Fesztivál repertoárját népművészeti programok is gazdagítják olyan elismert művészek közreműködésével, mint Sebestyén Márta, Berecz András és Petrás Mária.
Az Ars Sacra Fesztivál zárónapján a Pro Musica Leánykar a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok-plébániatemplom csodás mozaikjai előtt ad koncertet.
A Fesztiválon 10 napon át tizenegy művészeti ág képviseletében több mint 400 ingyenes program kerül megrendezésre Budapest mellett többek között Egerben, Győrben, Balatonalmádiban, Szolnokon, Szegeden, Pécsett és Debrecenben.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930