X. Szent István napi Innovatív Kenyérversenyt a Tisza-parti Magvas Kézműves kenyér nyerte … 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:X. Szent István napi Innovatív Kenyérversenyt a Tisza-parti Magvas Kézműves kenyér nyerte … 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2021/08/03 20:15

X. Szent István napi Innovatív Kenyérversenyt a Tisza-parti Magvas Kézműves kenyér nyerte … 7.Sajtótájékoztatót tartottak Államalapító Szent István király ünnepéről, az augusztus 20-i ünnepi tűzijátékról, a X. Szent István-napi kenyérverseny győzteséről, Magyarország Tortájáról, Magyarország Cukormentes Tortájáról, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás Tortájáról az Országház, Vadásztermében 2021. augusztus 3-án.
A sajtótájékoztatón részt vett: Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő, Tóth Ferenc, a NUVU Kft. ügyvezető igazgatója, Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke, Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke, Nándori László, a „Magyarország Cukormentes Tortája” verseny zsűrijének elnöke.
A X. Szent István-napi kenyérverseny győztese a solymári Hel Pékség Solymár Gyöngye elnevezésű kenyere lett, amely igazi hagyományos ízvilágot képvisel. A 2021. évi Innovatív Kenyér díjat a Fejedelmi pékség Tisza-parti Magvas Kézműves kenyere nyerte.
Megismerhettük a győztes tortákat és meg is kóstolhattuk azokat, köztük Fodor Sándor budapesti cukrász torta kreációját, a „Napraforgót” amely idén viselheti Magyarország Tortája címet. Az értékeléskor elhangzott, hogy Fodor Sándort, a „Napraforgó” létrehozásakor a nyári napraforgó mezők inspirálták, mégis négy évszakos torta született. Jól esik a nyári melegben, a vilmoskörte üdeségével és a hársmézes friss joghurt savanykásságával, a hűvösebb napokon pedig, amikor melegebb ízekre vágyunk, a pirított napraforgó telt ízével és karamellizált csokoládéval kényeztet. Csokoládés, ropogós talpon, búzaliszt mentes, pirított napraforgó őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek. A napraforgó, a csokoládé, a körte és a méz „szeretik egymást”, körbeérnek az ízek, melyeket a vilmoskörte pálinka még inkább kiemel.
A második helyezett a budapesti Nándori Cukrászda csapata által készített „Őszi pitymallat” lett, míg a harmadik helyen a „Szabacsi rubato”, Lakatos Pál cukrász - Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós - alkotása végzett.
Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére idén az Ipartestület a Magyarország Tortája verseny alkategóriájaként meghirdette az „Egy a Természettel” versenyt is, melynek győztese a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája.
Harmonikus erdei ízek a vadászati világkiállítás tortájában. A tavalyi Magyarország Tortája győztes Füredi Krisztián - Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső - végzett az élen „Nimród” fantázianevű tortájával. A nyertes torta harmonikusan ötvözi a vegyes bogyós erdei gyümölcsök, a feketeribizli és a gesztenye ízét. A gesztenyéhez remekül passzolnak a likőrök, így a cukrászmester a vadászok egyik ikonikus italát, a St. Hubertust is belecsempészte a tortába. A kakaós sablé-ra helyezett gyümölcsös és gesztenyés rétegeket lágyan öleli körbe a könnyű vanília mousse.
Az „Egy a Természettel” verseny második helyén a Póti Éva és Rubint Regina (G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu) alkotta „Kikelet” végzett, a harmadik helyezett Alena Garannikova (Cake and More by Garannikova, Budapest) lett „Csodaszarvas” tortájával.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” fantázianevű alkotásával. Az elegáns küllemű, harmonikus ízvilágú, hozzáadott cukor nélküli tortában a sárgabaracké a főszerep. A kiváló gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. Friss íze remekül passzol a dióval és az étcsokoládéval, a párosítás a tradicionális magyar süteményeket idézi. A Beszterce rózsája szeletenként 12,4 g szénhidrátot és 206,3 kcal-ttartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánlott, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.
A 170 éves Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. idén a Magyarország Tortája versenyek nyertesei részére három különdíjat ajánlott fel. Három különböző mintával – Búzavirág, Arany tollazott és Főnix, kézzel rajzolt és festett, nagy értékű, egyedi tortatartó tálakat készítettek az ünnepi alkalomra. Augusztus 20-tól lehet megkóstolni a tortákat, a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és országszerte több száz cukrászdában.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930