Egynyári virágbemutató a Gyöngyösi sétányon - a szakértő a virágokról, az ágyásokról ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Egynyári virágbemutató a Gyöngyösi sétányon - a szakértő a virágokról, az ágyásokról ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2021/07/08 14:45

Egynyári virágbemutató a Gyöngyösi sétányon - a szakértő a virágokról, az ágyásokról ... 3.Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ebben az évben már tizenkilencedik alkalommal rendezte meg az egynyári virágok bemutatóját a Gyöngyösi sétányon.
Az esemény megnyitójára 2021. július 8-án került sor, a szökőkút melletti területen, melyet dr. Tóth József, polgármester tartott. Az eseményt vezette Meyer Gábor, a kerület Közterületi divíziójának vezetője.
Elmondta a polgármester úr, hogy az Önkormányzat fejlesztésének három pillére van, ezek a lakásépítés, kereskedelmi szolgáltató egységek építése, a harmadik az infrastruktúra és a rekreációs fejlesztések. Egymillió négyzetméter zöldfelületről, 59 parkról gondoskodunk. Az elmúlt öt esztendőben 13,7 milliárd forintot fordítottunk ezekre a feladatokra. Két nagyobb fejlesztésünk indult: a Vizafogó Park és a Csángó Lakótelep.
A kerület parkjaiban látható színpompás virágok nem csak a szabadidő kellemesebb eltöltését szolgálják. A parkokat a látványos kertészeti megoldások mellett korszerű utcabútorok, szökőkutak és csobogók teszik egyedi hangulatú, kedvelt közösségi terekké. A kerület lakói nem csak passzív befogadói és használói ezeknek a köztereknek, hanem vigyáznak rájuk, valódi értéknek, a környezeti kultúra szerves részének tekintik őket.
A polgármester úr szavait követően részletes tájékoztatást kaptunk a sétányon kialakított virágágyások létrehozásának, beültetésének folyamatáról, a bemutatott növényekről.
Bejártuk a virágbemutató területét. A szökőkút körüli ágyásokban árnyliliom, édesburgonya, pistike található. A sétány elején a szalagágyban hamvaska, árvalányhaj, cseppecskevirág, díszdohány is megtalálható. Tovább sétálva láthatunk ernyős verbéna, dália, balkon aranya, kúpvirág, kokárdavirág, pillangóvirág, díszgyertya, bársonyvirág, angyalfüzér, kerti begónia … virágokat, növényeket. Végül az önkormányzat vendégeként egy fagylaltot is megkóstolhattunk.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930