Regőczi Alapítvány a Koronavírus Árváiért - Gáncs Kristóf, Ökumenikus Segélyszervezet ... 10.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Regőczi Alapítvány a Koronavírus Árváiért - Gáncs Kristóf, Ökumenikus Segélyszervezet ... 10.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2021/06/25 18:45

Regőczi Alapítvány a Koronavírus Árváiért - Gáncs Kristóf, Ökumenikus Segélyszervezet ... 10.Dr. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita sajtótájékoztatót tartottak 2021. június 24-én a Sándor-palotában. A sajtótájékoztató témája: a koronavírus járvány miatt árván maradt gyermekeket támogató Regőczi Alapítvány együttműködési megállapodást köt a Katolikus Karitász szervezeteivel.
A sajtótájékoztatón jelen volt Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, jelen voltak a szervezetek vezetői és képviselői, akik nyilatkoztak is, majd aláírták az együttműködési megállapodást. Kardos István, főigazgató, Magyar Vöröskereszt, Écsy Gábor atya, Katolikus Karitász országos igazgatója, Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Juhász Márton, ügyvezető igazgató - Magyar Református Szeretetszolgálat, Gáncs Kristóf, kommunikációs igazgató, Ökumenikus Segélyszervezet ...
A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz, vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képes saját magáról gondoskodni.
Több mint 400 családról, 600 gyermekről kell gondoskodni, mert elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.
A kuratórium tagjai: dr. Herczegh Anita, bíró - a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, Áder János köztársasági elnök felesége, négy gyermek édesanyja. Prof. Dr. Bagdy Emőke, szakpszichológus, két gyermek édesanyja. Dr. Ürge-Vorsatz Diána, fizikus, a környezet- és környezetmérnöki tudományok doktora, a CEU professzora, hét gyermek édesanyja.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930