PASZT | Lesz-e még országos színházi fesztivál Magyarországon?Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:PASZT | Lesz-e még országos színházi fesztivál Magyarországon?
Forrás: Partizán, 2021/05/31 17:15

PASZT | Lesz-e még országos színházi fesztivál Magyarországon?Az ország színházi életének legizgalmasabb és leginkább várt eseménye hosszú éveken keresztül a Pécsi Országos Színházi Találkozó volt. A 2001-ben útjára indított fesztivál mind a színházszerető közönség, mind a szakma számára fontos találkozási pontot jelentett, ahol színvonalas szakmai diskurzusok mentén tudtak reflektálni az aktuális történésekre.
A Magyar Teátrumi Társaság térnyerése és a Magyar Színházi Társasággal való konfliktusos viszonya az elmúlt években a POSZT minőségének romlásához, a közönség érdeklődésének és lelkesedésének elvesztéséhez vezetett.
2021 márciusában végül Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke a fesztivált szervező cég megszüntetését, és ezáltal a Pécsi Országos Színházi Fesztivál felszámolását kezdeményezte.
Meghívott vendégeinkkel arra keressük a választ, hogy a két magyar színházi szervezet álláspontja szerint milyen célkitűzések mentén kell majd megszervezni a POSZT után következő országos színházi fesztivált? Milyen külföldi minták követendőek, illetve a szegedi Thealter Fesztivál ellehetetlenítése mit jelent a független társulatok országos reprezentálásának viszonyában?
Vendégek:
Keszég László, a Magyar Színházi Társaság elnöke
Balog József, a MASZK Egyesület elnöke
Barda Beáta, a Trafó ügyvezető igazgatója
Szabó László, a Magyar Teátrumi társaság titkáraAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031