PARTIZÁN SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ | Lengyel Anna dramaturg emlékéreVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:PARTIZÁN SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ | Lengyel Anna dramaturg emlékére
Forrás: Partizán, 2021/05/31 16:15

PARTIZÁN SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ | Lengyel Anna dramaturg emlékéreMásodik alkalommal rendezzük meg a Partizán Színházi Találkozót, amit ezúttal Lengyel Anna dramaturg emlékének ajánlunk.
Május 31. és június 4. között életútinterjúkkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, riportokkal és koncertekkel készülünk. Az idei fesztivál fókuszában a pályakezdő fiatalok és a színházi szakemberek helyzetéről és lehetőségeiről szóló beszélgetések állnak.
Emellett áttekintjük az elmúlt bő egy év színházi történéseit: többek között a finanszírozási, szakszervezeti és strukturális lehetőségeket, a színházetikai kódexek szükségességét, a járvány okozta problémákat.
A fesztivált egy riportfilmmel kezdjük, amelyben a méltatlanul korán elhunyt Lengyel Annára emlékeznek kollégái, többek között Urbanovits Krisztina, Schilling Árpád, Bezerédi Zoltán, Alföldi Róbert, Molnár Piroska. Anna megkerülhetetlen, fontos személye volt nemcsak a magyar, de a nemzetközi színházi életnek is. A legendás kaposvári színházban kezdte pályafutását, majd a Krétakör után társulatot alapított, a PanoDrámát, amely Magyarország egyetlen verbatim színháza. Olyan újító volt, aki nem csak a színháznak, hanem tágabb politikai közösségünknek is fontos és jelentőségteljes alkotásokat, művészeti élményeket, közéleti helyzeteket közvetített és tett hozzáférhetővé.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031