Diszkriminatív az oltási igazolás – tiltakozik a Mi HazánkVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Diszkriminatív az oltási igazolás – tiltakozik a Mi Hazánk
Forrás: Mi Hazánk Mozgalom, 2021/03/29 17:15

Diszkriminatív az oltási igazolás – tiltakozik a Mi HazánkA Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy lehetnek olyan rendezvények, vendéglátóhelyek, turisztikai helyszínek, amelyeket csak oltási igazolással lehet látogatni. Álláspontunk szerint mindez diszkriminatív, ezért elvárjuk, hogy ne legyen Magyarországon kötelező oltási könyv, amivel az emberek szabadságát korlátozzák. Minden veszélyeztetettnek lehetősége van arra, hogy a nyár előtt beoltsák, így aki fél a vírus kockázatától, magát beoltathatja, de aki úgy dönt, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, álláspontunk szerint semmilyen hátrányos megkülönböztetéssel nem sújtható.
A vendéglátó és a turisztikai szektor így is a haláltusáját vívja, ezeknek az ágazatoknak a kegyelemdöfést jelentené, ha még ezen a nyáron sem működhetnének úgy, hogy a teljes magyar lakosságra számíthatnak látogatóként. Ha megfelezzük vagy akár csak korlátozzuk azoknak az embereknek a számát, akik látogathatják ezeket, az újabb gazdasági nehézségeket jelent a szektorban dolgozóknak, és kilátástalanná teszi a kilábalást a jelenlegi nehéz helyzetből. Így is vannak olyan becslések, miszerint az éttermeknek 30-40%-a egyáltalán nem fog tudni kinyitni a válság után sem, százezrek fogják tehát végleg elveszíteni megélhetésüket, vállalkozásukat, munkahelyüket.
Ugyanakkor üdvözöljük a kormány azon döntését - amelyet mi hónapokkal ezelőtt javasoltunk -, hogy kitolják az üzletek nyitvatartását és a kijárási korlátozás kezdetét is, hiszen az eddigi szabályozás csak zsúfoltságot eredményezett. Viszont továbbra is követeljük, hogy ne zárják le a gazdaságot, hagyják dolgozni azokat a magyarokat, akik akarnak. Oldják fel a sportolási lehetőségek korlátozását, és engedjék szabályozott keretek között az uszodák, edzőtermek, vendéglátóhelyek, mozik, színházak és a szolgáltató szektor nyitását.
A Mi Hazánk továbbá járványszolidaritási adót vetne ki a koronavírus haszonélvezőire: a gyógyszeripari vállalatokra, a kaszinókra, a multinacionális kereskedelmi vállalatokra és a kommunikációs tech-cégekre. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy míg magyarok százezrei kerültek rendkívül nehéz helyzetbe, mások most is csak gazdagodnak. A napokban nyilvánosságra került adatok is alátámasztják a Mi Hazánk követelését, ugyanis a felsorolt vállalkozások extra profitra tettek szert a járvány időszaka alatt is. A szolidaritás elve érvényesülne tehát azzal, ha kivennék a részüket a védekezésből, ráadásul ezek jellemzően multinacionális nagyvállalatok, míg a nehéz helyzetbe kerültek között túlnyomó többségében magyar mikro- és kisvállalkozásokat találunk.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930