A valóságból induljunk ki, ne a kényszerképzetekből, ha az oltásokról van szó – mondta Velkey György, a Bethesda főigazgatója a Plebejus Polbeatben 2021.02.07.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:A valóságból induljunk ki, ne a kényszerképzetekből, ha az oltásokról van szó – mondta Velkey György, a Bethesda főigazgatója a Plebejus Polbeatben 2021.02.07.
Forrás: PestiTV, 2021/02/07 20:15

A valóságból induljunk ki, ne a kényszerképzetekből, ha az oltásokról van szó – mondta Velkey György, a Bethesda főigazgatója a Plebejus Polbeatben 2021.02.07.Nagyon jó, hogy hamarosan többféle mechanizmusú oltóanyag áll majd itthon is rendelkezésre, mert mindegyiknek megvan a maga előnye és nem lehet közük jó vagy rossz alapon választani - mondta a Pesti TV Plebejus Polbeat című műsorában Dr. Velkey György, a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója, Stefka István és Huth Gergely kérdéseire válaszolva. Mint kifejtette: van olyan vakcina, ami kifejezetten a gyors, biztonságos tömegoltásra alkalmas és van, amelyik akkor nagyon előnyös, ha figyelembe vesszük a páciens korábbi betegségeit, immunrendszerének esetleg gyengébb állapotát. Huth Gergely ehhez hozzátette: ahogy magunkat, magyarokat ismerjük, csattogó papuccsal fogunk majd elrohanni a kínai vakciánért, ha a horvátországi nyaralás feltétele az oltáspasszus lesz.
Velkey György elmondta: bár mint orvos és a járványban frontkórházként is működő Bethesda főigazgatója többnyire tartózkodik a politizálástól, de azt azért számára is hihetetlen látni, hogy azok, akik pár évtizeddel ezelőtt még lelkesen magyarázták a szovjet- és kínai rendszerek felsőbbrendűségét, most az orosz és kínai vakcina ellen hergelnek. - A valóságból induljunk ki, ne a kényszerképzetekből! Egy világjárványra kell gyors és hatékony választ adnunk és teljesen mindegy, hogy a bolygó melyik szegletéből érkezik az oltóanyag, ha az jó és megbízható.
Velkey Györggyel a koronavírus egy gyermekeket fenyegető veszélyes szövődményéről, a többszervi gyulladásról és általában a vírusfertőzés hatékony kezeléséről is beszlégettünk. Kitértünk arra is, hogy a járvány lecsillapodása után is lehet jó életünk, de az semmiképp nem lesz ugyanolyan, mint korábban. - Talán ez a járvány Isten válasza az emberiség tarthatatlan életmódjára - mondta az aneszteziológus-gyermekgyógyász főigazgató, aki a februári szeles és hideg időben meglepő módon biciklivel érkezett a zuglói kórházból a budai Revolution '56 Szabadságharcos Sörözőbe, a beszélgetés helyszínére, majd ment tovább Újpestre. - BiciklivelAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031