Tragédia vagy trükkös csőd? és pedofil bűnügyek oktatás-nevelési intézményekben: emberi sorsokat és gyermekjogokat vett górcső alá- Az Ügy 2021.01.30.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Tragédia vagy trükkös csőd? és pedofil bűnügyek oktatás-nevelési intézményekben: emberi sorsokat és gyermekjogokat vett górcső alá- Az Ügy 2021.01.30.
Forrás: PestiTV, 2021/01/30 21:16

Tragédia vagy trükkös csőd? és pedofil bűnügyek oktatás-nevelési intézményekben: emberi sorsokat és gyermekjogokat vett górcső alá- Az Ügy 2021.01.30.A Hérosz Zrt a 2000-es évek elején még az ország egyik legjelentősebb építőipari vállalkozása volt, 2010-re mégis úgy ment csődbe, hogy több száz alvállalkozóját nem fizette ki. A felszámolási záródokumentum csaknem 600 hitelezőt vett számba, akinek csak töredékét lehetett kártalanítani a cég értékesített vagyonelemeiből befolyt 3 milliárd forintból. Az Ügyben megszólal olyan károsult alvállalkozó, akinek a kifizetetlen 9 milliós számlája 2-3 évi nyereségének megfelelő összeg, mégis sikerült valahogy túlélnie, és egy olyan kertépítő vállalkozó, akinek a cége a csodával határos módon menekült meg, miután 20 éve működő vállalkozása összes addigi eredménye elúszott. 69 kis vállalkozásnak nem sikerült talpon maradni. Nem úgy a Hérosz tulajdonosainak, akik ma is pompás villában élnek és annyi cégérdekeltségük van, hogy összeszámolni sem lehet. Büntetőjogi felelősségüket nem állapították meg, és mi a helyzet az erkölcsi felelősséggel? Miért mindig csak a kicsik veszítenek el mindent ha ott a csőd? Ezt a kérdést feszegetjük.Második, nagy lélegzetű riporfilmünkben a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményeket vettük górcső alá, annak apropóján, hogy több óvodai és iskolai pedofil ügy zajlik, csak napjainkban. Óbudán az egyik helyi ovi után az egyik általános iskolában is felmerült a pedofilia gyanúja. 5 kiskorú gyermek kért segítséget, akiket állítólag fogdosott, molesztált a tanáruk. A budai agglomerációban ugyancsak egy óvodában ütötte fel a fejét a szexuális zaklatás vádja. az óvóbácsi egyszer már bíróság előtt is állt, de felmentették, most ugyan abban az óvodában dolgozik és újabb panaszok után újra nyomoz a rendőrség. Az Ügyben az egyik legdurvább hazai, nevelőintézetben történt szexuális bűncselekmények egyik áldozata is megszólal, aki még 14 éves sem volt, amikor a nevelő először megerőszakolta. A Fidesz-KDNP frakció részben mindezek hatására egy komplex gyermekvédelmi törvénycsomagot készít és terjeszt az Országgyűlés elé még a tavaszi ülésszakban.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2021 Május »«
2021 Május
HKSzeCsPSzoV
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31