MSZP | Harangozó: „Nem egyszerűen bort isznak, vedelik azt, és közben vizet prédikálnak!”Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Harangozó: „Nem egyszerűen bort isznak, vedelik azt, és közben vizet prédikálnak!”
Forrás: MSZP, 2021/01/07 17:30

MSZP | Harangozó: „Nem egyszerűen bort isznak, vedelik azt, és közben vizet prédikálnak!”Folytatódik a 2019-es elveszített önkormányzati választásokért a Fidesz bosszúja: még egy világjárvány idején is több százmilliárd forint helyi bevételt vesznek el a magyaroktól, amit azután saját vagyonosodásukra költenek.
A miniszterelnök és gengszterei igazi maffia módszerekkel einstandolják a helyben élő magyarok pénzét – erről tartott sajtótájékoztatót Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtök délután Budapesten.
„Miközben Európa-szerte a kormányok partneri alapon bevonják a válságkezelésbe az önkormányzatokat, és segítséget nyújtanak a településeknek pártállástól függetlenül, addig itt, Magyarországon Orbán és kormánya arra használja ezt az időszakot, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatokat (…), ezzel pedig végső soron Magyarország polgárait bünteti, jobb- és baloldali szavazókat egyaránt” – emlékeztetett Harangozó Tamás.
Ez a járvány elleni védekezést is nagyban hátráltatja, hiszen megszorításokkal pont azoktól vesznek el, akik erejükön felül végzik el azokat a feladatokat, amelyeket éppen a kormánynak kellene megtenni – hívta fel a figyelmet a szocialista politikus.
„Az önkormányzatokat megszorításokkal sújtják, miközben a jachtozó, helikopterező kormány egy forintot sem hajlandó saját magán spórolni” – mondta Harangozó. Hozzátette, lenne pedig miből spórolnia a kormánynak, hiszen az elmúlt 10 évet „az állami vízfej” hihetetlen mértékű növekedése és a felesleges luxusberuházásokra való költekezés jellemezte.
Kiemelte, Orbán „minden idők legnagyobb udvartartását” építette fel kormány címén az elmúlt időszakban, összesen 317 fővel. „Csak példaképp, 2 tárca nélküli miniszter is havi bruttó 5 millióból tengeti az életét még a válság közepén is” – mondta az MSZP frakcióvezető-helyettese, aki szerint már itt is lehetne minimális erkölccsel kicsit spórolni. Rámutatott, miközben százezrek veszítették el az állásukat, 100 milliárdok mennek el a közismert hazudozó propagandára és a világpiaci feletti rezsiárakat az emberek nem tudják kifizetni.
Elmondta, a kormány a védekezésre hivatkozva fosztja meg az önkormányzatokat a forrásaiktól, miközben a gazdaságvédelmi alapból olyan beruházásokra költenek, amelyek az MSZP meglátása szerint egyáltalán nem szolgálják a válságból való kilábalást. „Stadionok, propaganda, adriai kikötő, nemzeti ménesbirtok, Budapest-Belgrád vasútvonal, Semjén-féle vadászati világkiállítás: ilyenekre ömlenek a 100 milliárdok, többek között azok, amelyeket az önkormányzatoktól vesz el a kormány! Hiszen elvették az önkormányzatoktól a gépjárműadóból származó bevételeket, megnövelték a közműadókat, megfosztották őket a parkolásból származó bevételektől, és a helyi iparűzési adó jó részétől” – sorolta a kormány szerinte gátlástalan prioritásait.
Hangsúlyozta, mindeközben az önkormányzatok még az infláció mértékével sem emelhetik meg az általuk nyújtott szolgáltatások díjait köszönhetően a kormány vonatkozó rendeletének. „De azért a kormány az útdíjakat vagy a postai díjakat persze megemelte” – emlékeztetett.
Harangozó Tamás elmondta, pártja szerint a kormánynak magán kellene kezdenie a spórolást. „Éppen itt az ideje, hogy a kormány is kivegye a részét a közös teherviselésből. Nem egyszerűen bort isznak, vedelik azt, és közben vizet prédikálnak. Az önkormányzatoknak pedig vissza kell adni a forrásokat, hiszen a megszorításokkal a kormány közvetlenül veszélyezteti az ott élők életét, testi épségét, egészségét. Kevesebb Adria, kevesebb habzsi-dőzsi, több pénzt az önkormányzatoknak, több pénzt az embereknek!” – szólított fel a kormányt MSZP frakcióvezető-helyettese.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930