MSZP | Nemcsak stabilizálni: növelni kell az ellenzéki szavazóbázist!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Nemcsak stabilizálni: növelni kell az ellenzéki szavazóbázist!
Forrás: MSZP, 2020/11/17 21:00

MSZP | Nemcsak stabilizálni: növelni kell az ellenzéki szavazóbázist!A választási sikerhez az egyesült ellenzék előnyét a Fidesszel szemben nemcsak stabilizálni kell, hanem növelni is - mondta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a Klubrádióban hétfőn.
De hozzátette: bármennyire is „machinál” a Fidesz, az ellenzék minden eshetőséget elemez, és fel fog készülni minden forgatókönyvre.
A társelnök a Závech Researchnek arra a közvélemény-kutatására reagált, mely szerint a kormányváltó összefogás támogatottsága már valamivel magasabb, mint a Fideszé. Azt mondta: annak ellenére alakult ki ez az előny, hogy az ellenzéki pártok támogatói között vannak olyan szavazók, akik „nem feltétlenül” hisznek a közös listában.
„Pont az egység felmutatásával kell minden pártnak meggyőzni a szavazóit, hogy ez a helyes út. (…) Az ellenzék számára van ebben mozgástér” – jelentette ki.
Azért is növelni kell az ellenzéki szavazóbázist, mert „ismerjük a Fidesz módszereit” – hogyan befolyásolják a határon túli szavazókat, hogyan taktikáznak a kamupártokkal, hogyan segítenek vagy gátolnak bizonyos pártokat.
Újra hangsúlyozta: nagyon szeretné, ha minél több előválasztás lenne, és a miniszterelnök-jelöltet is így választanák ki. Azzal indokolt: az előválasztással az ellenzék ellensúlyozhatná a kormány médiafölényét és a „bődületes” erőforráskülönbségeket.
Az előválasztás „ad nekünk egy lehetőséget, hogy végigjárjuk a körzeteket, végigjárjuk a településeket, be tudjuk mutatni az elképzeléseinket, (…) meg tudjuk mozgatni az ellenzéki szavazókat, és be tudjuk vonni ebbe az egész történetbe, ami szerintem a számunkra a győzelemhez vezető út egyik záloga” - mondta.
A közös programról újra hangsúlyozta: az az előválasztás „elengedhetetlen feltétele”. Elmondta: a programalkotásban az ellenzéki pártok mellett a civilek, a V21 és az ELEGY is részt vesznek, és „igyekszünk (…) bevonni mindenkit”.
„Egy irányba gondolkodunk. Bemutatni, hogy kormányzóképes ez a társaság, és minden lehetőséget kihasználni, hogy ott legyünk a terepen, találkozzunk az emberekkel és személyesen meggyőződjenek arról, hogy amit állít a Fidesz, az nem igaz” – fejtette ki.
A pártelnökök legutóbbi megállapodását arról, hogy 2021 október 23-ig közös miniszterelnökjelöltet és 106 közös jelöltet állítanak, közös programmal állnak a választók elé, és a közösen képviselt alapértékek elfogadása esetén az előválasztásokon civil jelöltek indulását is lehetővé teszik, valamint bevonják a civil szervezeteket a lebonyolításba is, „nagyon nagy előrelépésnek” nevezte.
„Itt év végéig le tudunk zárni minden olyan kérdést, ami már azt jelenti, hogy a jövő év az előválasztásokról szól és a közös vízió bemutatásáról, a közös programról” - mondta.
Elmondta azt is: a nagyon sokféle pártból álló ellenzéki szövetség „nem a Fidesz”, tehát nem zárkóznak el a viták elől; de azon vannak, hogy ezekből minél kevesebb legyen, és hogy a települések jól működjenek, bemutatva, hogy tudnak kormányozni helyben is.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031