MSZP | Ne mutogasson senkire a kormányzat!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Ne mutogasson senkire a kormányzat!
Forrás: MSZP, 2020/11/10 10:30

MSZP | Ne mutogasson senkire a kormányzat!Kiemelkedően fontos, hogy gyors és jó intézkedések szülessenek a járvány kezelésére. Ezért a kormány megkapja az ellenzék felhatalmazását, de minden felelősség is az övé – mondta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a Klubrádióban hétfő reggel. Közölte: az ellenzék közös javaslatcsomagot jelent be a járvány kezelésére hétfő délelőtt.
A kormánynak áll rendelkezésére minden eszköz, hogy cselekedjen az egészségügyi katasztrófa elkerülése és a megélhetési válság kezelése érdekében – hangsúlyozta Tóth Bertalan.
„Minden felelősség a kormányé, minden felelősség Orbán Viktoré, hiszen ők tudnak cselekedni. (…) Ne mutogasson senkire a kormányzat, hogy ki miért felelős, mert az egyedüli felelősség a kormányé és Orbán Viktoré” – szögezte le.
„Rendkívül elkeserítőnek” nevezte, hogy a kormány a jelenlegi helyzetben is politikai játszmának tekinti a járványkezelést, és „még mindig ezen jár a miniszterelnök agya” ahelyett, hogy cselekedne az emberek érdekében, az egészségük és megélhetésük biztonsága védelmében.
„De legyen, kapja meg ezt a felhatalmazást, de akkor el fogjuk számoltatni 90 nap múlva” - ígérte.
Hangsúlyozta: a kormány gazdasági érdekeivel szemben most sok-sok ezer ember élete forog kockán, most már 100 fölött van naponta az elhunytak száma.
„Ez mind egy-egy ember és nem egy statisztikai szám” – mondta az elveszített emberéletekről.
Azt mondta: az MSZP részéről teles mértékben elfogyott a bizalom a kormány iránt, de az emberek részéről is fogyóban van.
„A bizalomépítésnek nyilván az lenne a feltétele, hogy nem dacból kellene egy járványhelyzetet kezelni” – mutatott rá az MSZP társelnöke. Nem kellene ragaszkodni bizonyos intézkedésekhez csak azért, mert „egyszer úgy mondtam és akkor az úgy is lesz” - fejtette ki.
A tavaszi helyzethez képest most sokkal súlyosabb helyzettel kell szembenéznie az országnak, a mostani felhatalmazási törvény azonban célhoz kötött és benne van a 90 napos határidő, amit az MSZP és a többi ellenzéki párt hiába kért tavasszal az emberek bizalmának erősítése érdekében – indokolta, hogy miért szavazzák meg most a kormány kérésére a veszélyhelyzet meghosszabbítását.
De „nem mindegy, hogy milyen döntések születnek” – hívta fel a figyelmet, újra kiemelve: a kormánynak kell elszámolnia az elkésett és nem megfelelő intézkedéseivel, mint például hogy bizonyos dolgokat korlátoz, de a focimeccsre járást nem.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930