Dunakanyar - turista körjárat, hajóval - Kerékgyártó József, MÁV-START Zrt. vezérigazgató … 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Dunakanyar - turista körjárat, hajóval - Kerékgyártó József, MÁV-START Zrt. vezérigazgató … 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2020/08/04 14:45

Dunakanyar - turista körjárat, hajóval - Kerékgyártó József, MÁV-START Zrt. vezérigazgató … 7.A Dunakanyar, mint kiemelt turisztikai helyszínre összevont napijeggyel lehet utazni - az új integrált díjtermék bevezetéséről tartottak sajtótájékoztatót a Budapest hajón, 2020. augusztus 4-én.
A tájékoztató résztvevői: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Pest megye 4. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Völner Pál parlamenti államtitkár, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke, Komárom-Esztergom megye 2. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója és Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója.
Megtudtuk, hogy rendkívül kedvező konstrukcióban vehetjük igénybe a dunakanyari hajó körjáratokat Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon, melyet a Mahart PassNave Kft. üzemeltet.
Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy a rövidebb útvonalon naponta kétszer, a hosszabb járaton naponta egyszer indulnak a hajók. A jegyár mindkét útvonalon 500 forint lesz, és az utazás megszakítható, ami lehetőséget nyújt a Dunakanyar felfedezésére. A Mahart kezdeményezése azért is jelentős, mert az idei nyaraláskor valószínűleg nagyon sokan belföldi úticélokat választanak, ezzel segítik a hazai turizmusból élő 400 ezer család megélhetését.
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, a Mahart állami tulajdonú cégként "a turisztikát érintő válságos időkben mintát mutat, hogyan lehet a mostani helyzetet kihasználni, a magyar utazóközönséget kiszolgálni".
Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője elmondta, a dunakanyari körjárat népszerűségét mutatja, hogy a hétvégén négyezer utast szállítottak és a társaság készül a harmadik hajó üzembe állítására az útvonalon, számítva a Felvidékről érkező turistákra.
A sajtótájékoztatót Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója vezette.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031