Év Fagylaltja 2020 - díjazottak ... 5.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Év Fagylaltja 2020 - díjazottak ... 5.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2020/07/07 18:15

Év Fagylaltja 2020 - díjazottak ... 5.A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – rendhagyó módon - idén is megszervezte az Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. A versenyfagylaltok csak természetes alap és járulékos anyagokkal készülnek. A versenyfagylaltok kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők.
Idén két fordulóban versenyeztek az indulók, régiós elődöntők után a döntőbe jutott fagylaltokat az Ipartestület tanműhelyben kell helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.
Az országos döntőt követően ünnepélyes díjátadót és sajtótájékoztatót tartottak a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászdában, július 7-én.
A kézműves kategória döntős fagylaltjai mellett a céges kategória 19 fagylaltja is kóstolható volt.
Döntős fagylaltok: Mámoros málna, Zöldcitrom egy csipetnyi mentával, Mámoros fügés csoki, Tonka-mogyoró Affogato, Passió-karamell, Törökmézes vanília, Szőke Tündér, Őrült szezám, Arany dió, Modena Kincse, Narancsos kávé, Alföldi angyalbögyörő, Vidróczki.
A döntős fagylaltokat és készítőiket Selmeczi László, Erdélyi Balázs és Pécsváradi Aliz mutatták be.
A zsűri döntése szerint 2020-ban a Passió karamell fantázianevű fagyi nyerte az Év fagylaltja címet. Készítője Dobó Norbert, a balatonfüredi Füredi Fagyizó cukrásza.
A második helyen is a Füredi Cukrászda végzett Törökmézes vanília fagyijával.
A harmadik helyet - pontegyenlőséggel - ketten kapták: a Modena kincsei - Koncz Andrea, Sissi Kézműves Fagyizó, Gödöllő - és a Zöldcitrom egy csipetnyi mentával – Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó-Somogyi Fagylaltműhely, Gyenesdiás.
Év Fagylaltja verseny támogatója: az Ipartestületek Országos Szövetsége.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031