"Gondozd otthon" kampány indult 2020. májusban ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:"Gondozd otthon" kampány indult 2020. májusban ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2020/05/27 09:15

"Gondozd otthon" kampány indult 2020. májusban ...„Gondozd otthon” elnevezéssel indított adománykampányt a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), amelynek célja az önellátás egy formájának, a hobbi- és konyhakertészetnek a népszerűsítése.
Az akció nyitányaként május végén 15 ezer tő zöldségpalántát adományozott a kutatóhálózat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, a Katolikus Karitásznak, továbbá Budafok-Tétény Önkormányzatának.
Az adományozott palánták alapanyagát a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. (ZKI Zrt.) kifejezetten hazai körülményekhez nemesített vetőmagjai szolgáltatták, olyan magyar fajták, amelyek nemzetközileg is nagy elismerésnek örvendenek. A paprika, paradicsom és uborka palánták átadására ünnepélyes keretek között került sor a Budatétényi Rózsakertben.
A mezőgazdaság rengeteg potenciált rejt még magában, nemcsak a professzionális, azaz a piacra termelő szféra, hanem a magánemberek és a kertészkedő családok számára is. A „Gondozd otthon” akcióval fel szeretnénk hívni a figyelmet ezekre a lehetőségekre. Hiszen, ha van megfelelő vetőmag, jó minőségű palánta, föld és a körülményeket is biztosítani tudjuk, akkor saját magunk is termelhetünk otthon, akár a balkonon is egészséges zöldségeket. Mind ehhez pedig kiváló hazai vetőmagok állnak a rendelkezésünkre - mondta az átadón Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója.
Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő szerint a megbízható forrásból származó hazai termékek iránti igény egyre inkább növekszik. Különösen az olyan időszakokban érezhető ennek jelentősége, mint a mostani járványhelyzet. Éppen ezért lényeges, hogy minden magyar ember keresse a kiváló minőségű, biztonságos, hazai élelmiszereket, amelyek egyébként magyar munkahelyek megmaradását és családok megélhetését is biztosítják.
A „Gondozd otthon” kampány keretében 15 ezer tő paprika, paradicsom és uborka palánta jut el a rászoruló családokhoz és az idős otthonokba. A szemléletformáló akció része, hogy a szervezők hasznos tanácsokkal segítik a kertészkedőket.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031