Utazás 2020 - Ünnepélyes megnyitón Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere … 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Utazás 2020 - Ünnepélyes megnyitón Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere … 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2020/02/27 15:15

Utazás 2020 - Ünnepélyes megnyitón Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere … 3.Február 27. március 1. között rendezik a Hungexpon a 43. Utazás kiállítást és vele egy időben a 29. Budapest Boat Show-t. Idén 40 ország több mint 250 kiállítója mutatja be ajánlatait, szolgáltatásait és termékeit. A látogatók több mint 20 ország önálló megjelenésére számíthatnak a világ minden tájáról.
A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendég Eger és térsége. Moderátor: Bódy Gergő műsorvezető.
A kiállítás ünnepélyes megnyitójára 2020. február 27-én került sor a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ, A pavilon, nagyszínpadán. A megnyitón köszöntő beszédet mondott: Ganczer Gábor, a HUNGEXPO vezérigazgatója, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete, Minczér Gábor, Eger alpolgármestere, Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke, Nagy Elek, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta, hogy a koronavírus miatt egyeztettek a kiállítás megtartásáról, és néhány védelmi intézkedés bevezetésével a megrendezés mellett döntöttek. Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendége Eger és térsége. Kiemelte: Olaszország a világ 5. legnépszerűbb úti célja, a turizmus megjelenése az országhoz köthető. Az olasz turisztikai szakemberektől sokat tanulhatnak a magyarok. Eger, a belföldi díszvendég pedig a magyar turizmus egyik legsikeresebb szereplője, tavaly a legtöbb szavazatot kapta az év turisztikai települése kategóriában egy szállásfoglaló oldal versenyében.
Minczér Gábor, Eger alpolgármestere elmondta: évről évre több turista látogat Egerbe, a vendégéjszakák száma tavaly megközelítette a 700 ezret. A város leglátogatottabb helyszíne a Dobó István Vármúzeum, ahol számos fejlesztés valósult meg.
Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete köszönetet mondott, hogy az idei díszvendégnek az országot választották. Sajnálatosnak nevezte, hogy a napokban a koronavírus beárnyékolja a csodálatos olasz országképet. Az ország aktívan küzd a vírus terjedése ellen, eddig több mint 10 ezer mintát vettek - mondta, egyben reményét fejezte ki, hogy a nemzetközi együttműködés és a tudomány segít gyorsan leküzdeni a válságot. Olaszország a legrégebbi úti célok közé tartozik, egyre nő az oda látogatók száma, a több mint 90 millió turista tavaly több mint 40 milliárd euró bevételt generált az országban.
Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke a rendezvényt a turisztikai szakma "alapintézményének" nevezte. Idei újdonság, hogy a kiállítás első, szakmai napján megrendezik a CheckINN Turisztikai Karrier Expót, amely felvonultatja a turisztikai szektorban munkát kínáló vállalkozásokat, közel 50 céggel.
Nagy Elek, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az új vállalkozásbarát szolgáltatásaikat mutatta be.
Ugyanezen a napon volt 14 órakor, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ, G pavilon színpadán a Budapest Boat Show ünnepélyes megnyitója.
A kiállítással egy időben, de attól függetlenül rendezik meg az ország legnagyobb, extrém utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan Utakon Fesztivált, valamint a régió egyetlen Afrika tematikus fórumát, az Afrika Expót, amely Közép-Kelet Európa legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma. A rendezvény sikere 2011 óta töretlen, ez idáig 295.000 látogató volt kíváncsi a 26 afrikai ország képviseletében részt vevő 158 cégre, szervezetre.
A kiállítás kiemelten foglalkozik az aktív kikapcsolódással is. A több standból álló együttes idén négy aktív kikapcsolódási forma köré szerveződik: a kerékpározás, a gyalogtúrázás, az evezés és a nyaralóhajózás. Az idei Utazás kiállításon minden korábbinál nagyobb területen várja a látogatókat a Karaván Szalon. Ezúttal 2.600 négyzetméteren 75 lakókocsi és lakóautó mutatkozik be.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930