PREGA Konferencia sajtótájékoztató a Veresi Paradicsom Kft-ben - beöltözés ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:PREGA Konferencia sajtótájékoztató a Veresi Paradicsom Kft-ben - beöltözés ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2020/02/15 12:45

PREGA Konferencia sajtótájékoztató a Veresi Paradicsom Kft-ben - beöltözés ...Az Agrármarketing Centrum, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), és az Agroinform.hu 2020. február 18-19-én sorra kerülő PREGA Konferenciához kapcsolódóan, 2020. február 10-én sajtótájékoztatót tartott az innovatív, digitális megoldások sorát alkalmazó Veresi Paradicsom Kft. veresegyházi telephelyén.
Felszólalt és köszöntőt mondott Dr. Tuzson Bence, Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Éder Tamás, a NAK Élelmiszeriparért felelős országos alelnöke, Holán Balázs, a NAK Innovációs Irodájának vezetője, Bolyki Bence, a PREGA Konferencia szervezője, Márkus Zsolt, a Veresi Paradicsom Kft. ügyvezető igazgatója, Parti András, mountain bike versenyző.
Márkus Zsolt, a Veresi Paradicsom Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta a termelőtől az asztalig tartó élelmiszer-előállítás modern formáját. Veresegyházon prémium paradicsomkülönlegességeket, köztük a világ egyik legédesebb és legaromásabb paradicsomát termesztik. A vállalkozás a 2018 végén megnyílt mesterséges megvilágítású üvegházában hidrokultúrás módszerrel tiszta termesztésben, fenntartható, környezetbarát módon, biológiai növényvédelemmel termeszt paradicsomot. A technológiának köszönhetően az év minden napján – így a hideg hónapokban is – ugyanolyan ízletes, magas minőségű és magas beltartalmi értékű paradicsomok teremnek.
A megnyitó előadást Dr. Tuzson Bence, Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára tartotta. Elmondta, hogy Veresegyház a jövő városa, hiszen az ilyen alacsony átlagéletkorú fiatal városok mutatják az utat a jövő irányába. Az innovatív mezőgazdasági vállalkozások megismertetése a mai fiatalokat is arra ösztönözheti, hogy kedvet kapjanak a gazdálkodáshoz. A kormány célja, hogy kiváló minőségű, egészséges és biztonságos magyar élelmiszer kerüljön a magyar családok asztalára. A Veresi Paradicsom Kft.-nek köszönhetően a sokszor éretlenül szedett, vegyszerekkel kezelt külföldi helyett, már akár télen is elérhető a friss, érett magyar paradicsom a piacon. Az itt dolgozó emberek 90 százaléka környékbeli, így a munkahelyteremtés és a térségre gyakorolt gazdaságélénkítő hatás által erősödnek a helyi családok is.
Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztéséért felelős államtitkára elmondta köszöntőjében, hogy a versenyképes mezőgazdasághoz elengedhetetlen a precíziós gazdálkodás. Ahhoz, hogy a 21. század magyar mezőgazdasága versenyképes maradjon, minden termelőnek meg kell kezdenie az átállást a digitális, precíziós gazdálkodásra. A hatodik alkalommal megtartandó Prega segít megújítani Magyarország mezőgazdaságát. Be kell mutatnunk, hogy egy magyar termelő gazdaságának átalakítása nem kell, hogy feltétlen nagy és költséges eszközök beszerzését, komplex fejlesztések megvalósítását jelentse, inkább azt, hogy fokozatosan, évről évre gazdaságunk tevékenységének újabb és újabb elemeit érdemes digitális alapra helyezni. Ehhez nyújthat támpontot mindaz a tudás, amely a konferencián széles szakmai témakörben elérhető.
Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős alelnöke a fogyasztói igények bővüléséről beszült és az egyre jobban kiéleződő piaci versenyről, ami rákényszeríti a vállalkozásokat, hogy változtassanak az eddig megszokott termelési folyamataikon és vezetési szemléletükön. A NAK ezt a folyamatot úgy segítheti, hogy információkkal látja el a gazdákat.
Bolyki Bence, a főszervező Agroinform.hu vezetője a konferencia veresegyházi sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy idén minden eddiginél több, 150 szakmai előadás várja a látogatókat. A PREGA szervezőinek célja, hogy szigorúan szakmai előadások hangozzanak el. Megjelennek a szántóföldi és kertészeti, valamint állattenyésztési ágazatok, helyet kap a Digitális Agrárstratégia és újdonságként külön szekcióban szerepel az indoor farming, az agrár IoT és az élelmiszeripar. Törekvésünk, hogy a fejlesztésre nyitott agrárvállalatok képviselőinek teret adjunk a személyes tapasztalatcserére, és lehetőséget biztosítsunk a friss digitális megoldások megismerésére.
Részt vett a tájékoztatón a PREGA 2020 Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia nagykövete, Parti András, a rendezvény nagykövete, mountain bike versenyző, háromszoros olimpikon, aki szerint a precíziós gazdálkodás nemcsak a termelők számára hasznos, hanem a mindennapokban is érték, hiszen a fogyasztók számára a termőföldtől az asztalig egészséges, jó minőségű élelmiszert biztosítanak a legkorszerűbb módszerek használata.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031