Nikola Tesla - Végtelen energia a RaM Colosseumban - Erős Antónia, műsorvezető ... 6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Nikola Tesla - Végtelen energia a RaM Colosseumban - Erős Antónia, műsorvezető ... 6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2020/02/11 16:45

Nikola Tesla - Végtelen energia a RaM Colosseumban - Erős Antónia, műsorvezető ... 6.Nikola Tesla - Végtelen energia című musical show sajtótájékoztatóját tartották a RaM Colosseumban, 2020 február 11-én, ahol bemutatták a produkció néhány látvány-, és jelmeztervét, valamint élőben láthattunk három (jelmezes) jelenetet a musicalből. Az esemény moderátora: Erős Antónia.
A musical show sajtótájékoztatóján részt vettek az előadás főbb szereplői és alkotói: Janza Kata , Pesák Ádám, Szabó P. Szilveszter, Radó Denise - rendező, Sebestyén Áron - zeneszerző, Egressy Zoltán - szövegkönyv, Müller Péter Sziámi - dramaturg, dalszövegíró, Vona Tibor - ötletgazda.
SEBESTYÉN ÁRON - EGRESSY ZOLTÁN - MÜLLER PÉTER SZIÁMI - THE GREAT MUSICAL SHOW - NIKOLA TESLA - VÉGTELEN ENERGIA
Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.
A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól (első munkahelye) indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített anno világcsodának számító erőművét.
És mivel a tudós sok egyéb más emberi, baráti szállal is erősen kötődött Magyarországhoz, ez a tény remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production új nagypremierje témáját ezen kiváló elmének szentelje. A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elme életzsibongással teli világkalandozását!
A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt.
A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Production csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi. Rendező: Radó Denise, kreatív ötletgazda: Vona Tibor.
Főbb szerepekben: Nikola Tesla: Szabó P. Szilveszter / Pesák Ádám, Szigeti Antal: Szabó Máté / Kovács Áron, Szigeti Adél: Békefi Viktória / Bori Réka, Thomas Alva Edison: Szomor György / Lux Ádám, Duka Tesla/Sarah Bernhardt: Janza Kata / Füredi Nikolett, George Westinghause: Kautzky Armand / Gerdesits Ferenc, Bacherol/Lenin: Gerner Csaba / Pálfalvy Attila.
Premier hétvége: 2020. február 28., 29., illetve március 1. További előadások: március 12., 14., 15.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031