Gyurcsány szerint a köztársaság halott, Trianon régen volt, jöjjön az Európai Egyesült Államok!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Gyurcsány szerint a köztársaság halott, Trianon régen volt, jöjjön az Európai Egyesült Államok!
Forrás: Pesti Srácok, 2020/01/31 18:15

Gyurcsány szerint a köztársaság halott, Trianon régen volt, jöjjön az Európai Egyesült Államok!Mindent (is) igyekezett belesűríteni pénteken, a Köztársaság napja tiszteletére elmondott beszédébe Gyurcsány Ferenc, aki újságírói kérdésre válaszolva azt mondta a párttársa, Niedermüller Péter kijelentése miatt kialakult botrány ügyében: Péter testvérünk megtévedt, egyúttal arra szólította fel a keresztényeket, hogy imádkozzanak Péterért, aki amúgy jó ember. A DK elnöke ismertette nemzetelméletét, ebből kiderült, hogy a nemzet nem csak a közös történelmi tapasztalatokon, tradíciókon, kollektíven megélt tragédiákon nyugvó közösségi élmény, hanem egyúttal egy színes, szagos valami. Gyurcsány szerint ugyanakkor meg kell őriznünk, sőt erősítenünk kell identitásunkat, aminek szerinte biztosítéka lehet az, ha megvalósul az Európai Egyesült Államok, bár nem részletezte, hogy ez miképp jöhetne össze. Gyurcsány Ferenc a századik évforduló közeledtével elgyászolta a trianoni tragédiát is, majd egy hosszabb mondattal aztán eljutott oda, hogy az már rég volt, nem kell mindig a múlttal foglalkozni, tekintsünk inkább együtt a szebb jövő felé. Gyurcsány a trianonos részbe belekeverte a májusi dunai hajóbaleset áldozatait is, ha jól értettük, akkor szerinte a száz esztendeje elszakított magyar területek, és az első világháború áldozatai sem méltók több megemlékezésre, kegyeletre, mint a Budapesten életüket veszített dél-koreai turisták. A DK elnöke szerint életünknek, gondolkodásmódunknak új kereteket kell adnunk – Európai Egyesült Államok –, a PestiSrácok.hu pedig megkérdezte őt, hogy ennek része-e az, hogy pártjával együtt a határon túl élő magyarok ellen kampányolt. Gyurcsány Ferenc erre fideszezéssel válaszolt, és azzal a ma már átlátszó baloldali kommunikációs panellel, amelynek lényege a politikai ellenfél szemére vetni azt, hogy bizonyos kérdésekben – nemzeti összetartozás, magyar értékek – mást gondol ma már, mint harminc évvel ezelőtt. A Köztársaság napja alkalmából Gyurcsány meggyászolta a köztársaságot, mert szerinte az halott, de a demokraták – a DK – feltámaszthatják, és akkor majd újra él és virul majd. Az elhangzottak egyik valószínű megfejtése az lehet, hogy elkezdődött a DK 2022-es kampánya.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031