3-20 ezer forintot kaptak a győri romák, hogy azt hazudják, választási csalásra kényszerítették őketVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:3-20 ezer forintot kaptak a győri romák, hogy azt hazudják, választási csalásra kényszerítették őket
Forrás: Pesti Srácok, 2020/01/19 11:15

3-20 ezer forintot kaptak a győri romák, hogy azt hazudják, választási csalásra kényszerítették őketSenki sem kényszerítette választási csalásra a győri romákat, viszont pénzt kaptak azért, hogy ezt mondják. Ki többet, ki kevesebbet, attól függően, hogy egyedül ment, vagy esetleg másokat is tudott vinni a Fullank.hu “oknyomozó, leleplező” riportjához. Legalább is utólag ezt állítják a szereplők. A PestiSrácok már kereste a választási csalásról videóban beszélő cigányokat, de nem találtuk. Mint kiderült nem véletlenül: közülük többen még csak nem is győriek és konkrétan egyikük sem lakik abban a választókörzetben, ahol a videóban tett nyilatkozatuk szerint zsarolás hatására szavaztak. Horváth Viktória Barbara, volt cigány kisebbségi önkormányzati vezető, romáknak munkát adó civil szervezetek vezetője, egyedül a PestiSrácoknak nyilatkozott. Ő az, akit a Fullánk.hu-ra, majd az “ördög ügyvédje” blogra feltöltött videóban azzal vádolnak, hogy munkájuk elveszítésével fenyegette meg a neki dolgozó cigányokat, hanem nem szavaznak úgy, ahogy ő mondja. Illetve ő az, akit a hatóságok 800 milliós költségvetési csalással gyanúsítanak. A nő állítja, hogy soha senkit nem befolyásolt, miként szavazzon és csakis a saját családtagjait vitte el szavazni, amit semmi nem tilt. Szerinte a videó, amelynek hazugságait szembesítő videóval és dokumentumokkal is igazolta, szerinte egy ellene kreált személyes bosszú, méghozzá azért, amiért terhelő vallomást tett a könyvelőjére. Az ismert győri adószakértő, Horváth Gyula vitte, intézte a romákat foglakkoztató egyesületek minden pénzügyét. Miután ezt a vallomásában is elmondta, Horváth Gyulát is meggyanúsították folytatólagosan, üzletszerűen, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalással. Gyanúsítása november 12-én történt meg, néhány napra rá forgatták irodájában azt a bizonyos kamu videót…Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

Kapcsolódó videók
megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930